Publicitat
Publicitat

La poda dels tamarius arriba al Passeig de Lluis Albert

L'equip de poda de l'arbrat municipal començarà la setmana vinent la poda dels tamarius del Passeig Lluis Albert. Es farà coincidir la poda per aplicar-hi tractament fitosanitari contra el pugó i reduir biomassa.

La setmana vinent s'iniciarà la poda dels tamarius del tram del Passeig Lluis Albert, una actuació que serà més intensa que la dels altres anys, entre d'altres motius per controlar i minimitzar la plaga de pugó que afecta als arbres. 

Els treballs de poda tenen la funció de garantir la salut de l'arbrat. En el cas dels tamarius, al ser un arbre que viu tan arran de mar, també és més sensible a les ventades i als temporals. Amb la poda i la reducció de biomassa s'eviten les esqueixades de les branques. 

L'actuació al Passeig de Lluis Albert, complementa els treballs de manteniment que s'han fet als tamarius del Passeig de Mar i els de Riells, afectats per les tramuntanades de finals de tardor.

Els tamariu és un tipus d'arbre ben adaptat a resistir les condicions de salinitat. Una espècie que viu prop de tota la franja litoral i que a través de les seves pròpies fulles pot expulsar l'elevada concentració de sal del seu interior.  



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar