Publicitat
Publicitat

Creatura, d'Elena Martin, arrassa als Premis Gaudí

Creatura, la pel·lícula d'Elena Martín, en bona part rodada a l'Escala, ha triomfat als premis Gaudí de 2024. S'ha endut 6 estatuetes entre les que destaquen la Millor Pel·lícula, millor direcció, millor actor i actriu secundaris, millor interpretació revelació i millor muntatge. 

Creatura segueix recollint premis, en una cursa d'èxit que va començar a Cannes el passat mes de maig i ahir va fer parada a la catifa vermella dels Premis Gaudí. 

L'Acadèmia del Cinema Català va premiar la pel·lícula dirigida per Elena Martín i en bona part rodada a l'Escala, amb 6 premis, entre els que destaquen el de millor pel·lícula, millor direcció per Elena Martín, millor actor i actriu secundaris per Àlex Brendemühl i Clara Segura, millor interpretació revelació per Clàudia Malagelada i millor muntatge per Ariadna Ribas. 

En una gala força llarga i amb poc ritme, van destacar els discursos reivindicatius centrats en la violència sexual, el feminisme, les dones professionals del cinema i el conflicte a Gaza. En un d'aquests parlaments, Elena Martin va parlar sense embuts sobre la protecció de la infància davant els abusos sexuals. 

La presència de l'Escala a la Gala dels Gaudí no es va quedar sols amb l'entorn de Creatura, sinó que l'escalenca Rosa Ros, va fer entrega del Premi Gaudí d'Honor a la directora Rosa Vergés. 

Creatura segueix el seu camí d'èxit i la propera parada serà als Premis Goya aquest proper dissabte 10 de febrer. Elena Martin opta a l'estatueta per millor direcció i Clara Segura i Alex Brendemühl  a la millor actriu i actor de repartiment. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar