Publicitat
Publicitat

Per la protecció, el benestar i els drets dels primats

Joan Brull protagonitza la xerrada sobre la protecció, el benestar i els drets dels primats, a la biblioteca Víctor Català. Un acte posposat des de finals de l'any passat, lligat amb la commemoració dels vint anys de la mort del goril·la més mediàtic del món, Floquet de Neu.

Joan Brull, llicenciat en Dret i Criminologia, és màster en dret Animal i Societat, especialitzat en protecció legal dels primats, ha estat treballant ambel projecte MONA i és autor de dos llibres: "Made in Moma" i més recentment "Primats: protecció, benestar i drets". Divendres va ser a l'Escala, a la biblioteca, per impartir una xerrada sobre els drets dels primats i com ha evolucionat el reconeixement del seu benestar.

L'any passat, 2023, es va aprovar la nova normativa espanyola que obre algun nou espai de protecció, si bé el recorregut encara no és complet, segons explicava Joan Brull.

Per a Brull una de les mancances més grans és el poc coneixement del tema i la pedagogia al respecte.

Amb tot plegat, Brull es mostra optimista de cara al futur, sempre i quan s'hi continui treballant.

Joan Brull és usuari habitual de la biblioteca de l'Escala, on hi ha un exemplar del seu darrer llibre "Primats: protecció, benestar i drets". La xerrada de divendres, seguida per una vintena d'usuaris de la biblioteca, ja s'havia programat a finals de l'any passat, però per motius diversos es va posposar. El mes de novembre passat es van complir vint anys des de la mort del primat més universal, el goril·la albí Floquet de Neu.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar