Publicitat
Publicitat

La cultura grega, a la Vila del Llibre d'enguany

El sisè festival literari l'Escala Vila del Llibre es dedicarà a la cultura grega en tota la seva extensió. Es celebrarà el primer cap de setmana de març i Eusebi Ayensa en serà el seu comissari. Avui s'ha fet p´bulic el seu programa d'actes, que inclou diàlegs, recitals, tallers, exposicions i espectacles per a tots els públics.

La cultura grega, tant la clàssica com la contemporània i les seves influències en les nostres llestres seran el fil conductor de la Vila del Llibre de l'Escala que enguany arriba a la seva sisena edició. L'Escala tornarà a ser, doncs, epicentre literari d'hivern de l'Empordà amb una proposta per a tots els públics, el primer cap de setmana de març.En referència al programa, el director de la Xarxa de Viles del llibre, Enric Bono, Bono ha deixat clar que amb aquesta edició s’enceta un nou cicle dedicat a les cultures històriques que han deixat petja a l’Escala i a Catalunya, però aportant-hi, al mateix temps, una mirada contemporània. I ha posat en valor la capacitat de la Vila del Llibre per barrejar en una mateixa cita activitats populars amb les més minoritàries.

El programa d'actes presentat avui inclourà mirades més locals a Grècia amb activitats vinculades amb autores com Maria Àngels Anglada o Caterina Albert; amb mirades d'iniciatives d'àmbit nacional com el recorfd al centenari de la col·lecció Bernat Metge de textos clàssics traduïts al català; i arribant fins a l'àmbit internacional, amb una taula rodona sobre novel·la policíaca amb un diàleg entre el grec Petros Márkaris i el català Sebastià Bennasar. També lectures poètiques i recitals amb un discurs transversal tant geogràficament com cronològica.

Un d'aquests aspectes, destacat per l'alcalde de l'Escala, Josep Bofill és la participació d'entitats, negocis i centres educatius del municipi.

Entre les desenes d'activitats programades a La Vila del Llibre d'enguany s'hi compta l'estrena del pòdcast radiofònic Mar Negra, que, sobre un guió original de Sebastià Bennasar, ha estat coproduït entre Ràdio l'Escala i La Xarxa de Comunicació Local.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar