El FC l'Escala tanca la primera volta amb tres punts de marge respecte al descens

El FC l'Escala ha tancat la primera volta a la nova categoria amb cinc victòries, quatre empats i vuit derrotes. Ha estat el quart equip que ha fet més gols i l'equip que n'ha rebut més. Eric Pimentel i Jordi Xumetra han estat els màxims golejadors. Durant el primer tram, s'ha canviat d'entrenador i hi ha hagut tres baixes.

El FC l'Escala ha tancat la primera volta del grup 5 de la Tercera Federació sumant 19 punts dels 51 possibles, que són les cinc victòries, els quatre empats i les vuit derrotes. Dels dinous punts assolits, catorze s'han sumat a casa i cinc a fora.

Al Nou Miramar s'han guanyat quatre partits (Vilafranca, Peralada, Badalona i Rapitenca), se n'han empatat dos (Vilassar i Olot) i se n'han perdut tres (Tona, Grama i Hospitalet). I a fora, una victòria contra el Castelldefels; dos empats contra Girona B i Prat i cinc derrotes (Reus, Muntanyesa, Pobla Mafumet, Sant Cristòfol i Mollerussa).

Pel que fa a dinàmiques, l'Escala ha aconseguit en una ocasió guanyar dos partits seguits que van ser contra el Badalona i el Castelldefels i en una encaixava tres derrotes consecutives. La primera victòria de la història a Tercera arribava el 8 d'octubre. Era a la jornada 5 a casa contra el Vilafranca, un duel que l'equip va guanyar per 3 gols a 0. Els golejadors van ser Jordi Xumetra, per partida doble, i Josu Currais.

Quant a gols, l'Escala és el quart equip més golejador amb un total de 25 per sota del Tona (28), Olot i Hospitalet (27) respectivament. I és la plantilla que ha encaixat més gols en contra, un total de 32. Mitjana doncs d'1,4 gols a favor per partit i 1,8 en contra. Els màxims golejadors són Pime amb 7 gols i Xumi amb 6.

Pel que fa a titularitats només hi ha un jugador que ha sortit sempre des de l'inici. Aquest és Xavi Aparicio. 17 partits i 17 titularitats. Per sota seu, Jordi Bas amb 16, Pime amb 15 i Xumi i Josu amb 14. I també Aparicio és el jugador que ha jugat més minuts (1.529).

Durant el primer tram del curs hi ha hagut les baixes, les de Marc Marí, Genís Balaguer i Marc Quer (també Armando Jesús, Adam Oualiti). Marí ha fitxat pel Vilassar, Balaguer ha retornat al Molinense i el segon porter ha retornat a Tona. Quer, que es desvinculava aquest dilluns del club blaugrana, ha jugat quatre partits, tots quatre amb Arnau Sala, un Arnau Sala que va deixar l'Escala el 5 de desembre, a la jornada 9.

El substitut provisional va ser Botxi Minic que va dirigir l'equip a Castelldefels abans de l'arribada d'Aday Benítez que debutava el 3 de desembre a casa contra l'Hospitalet amb un resultat de 2 a 3.