Publicitat
Publicitat

Acaba la veda del peix blau a L'Escala

Els pescadors de l'Escala tornen a l'activitat després de dos mesos de veda, aquest matí han arribat a port uns 8.000 quilos de peix. Un primer dia d'activitat normal, amb les captures esperades però amb peix petit.

La veda de les teranyines s'ha acabat, dos mesos on els pescadors de peix blau descansen i també deixen regenerar el peix pel seu correcte desenvolupament. La temporada a L'Escala, ha començat bé tot i que als pescadors els és difícil fer caixa. 

Els pescadors, en general, no veuen resultats de la veda biològica, perquè, tot i la parada de dos mesos, els bancs de peix blau no s'han regenerat prou. Un problema endèmic, molt lligar també a les altes temperatures de l'aigua de mar.

Un plàncton deficitari on ara també cal sumari la falta de nutrients dels rius, que baixen seques a causa de la falta de pluja.

El patró major, Josep Lluís Sureda, espera que aquest any es faci una aposta local per potenciar el sector pesquer. Doncs augmentar la flota de teranyines és molt complicat, però cal solucionar el problema del volum de mariners.

 

L'activitat pesquera continuarà al llarg de la setmana si el temps ho permet, doncs avui els pescadors estaven preocupats per l'entrada de vent. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar