Publicitat
Publicitat

Absolt l'acusat que s'enfrontava a 9 anys de presó per abusar de la filla de 4 anys

L'Audiència de Girona ha absolt l'acusat que s'enfrontava a 9 anys de presó per abusar presumptament de la seva filla de 4 anys a l'Escala, i haver-li fet mirar vídeos sexuals. El tribunal conclou que els tocaments no estan provats, i que les seqüeles de la menor poden estar relacionades amb un anterior episodi del pare d'intentar cremar a la nena i a la seva mare.

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha absolt el pare, que estava acusat d'abusar presumptament de la seva filla de 4 anys a l'Escala i d'obligar-la a mirar vídeos de contingut sexual, entre el gener i el juliol de 2017. La fiscalia sol·licitava 8 anys de presó per l'home, mentre que l'acusació particular elevava la petició a 9 anys. El tribunal, però, ha conclòs que els fets "no han quedat acreditats", i empara el seu raonament que l'única "prova directa" de les acusacions és el relat de la menor, i que aquesta "ha incorregut en nombroses contradiccions".

Si bé és cert que la sentència aclareix que no està dient que la víctima "hagi mentit", "sinó que la seva declaració no assolit els nivells de corroboració externa ni la consistència suficient per considerar-la fiable, i poder aixecar la presumpció d'innocència de l'acusat", que ha negat els fets. 

Segons el dictamen, tampoc es pot establir "una relació causa efecte entre els comportaments sexuals que s'atribueixen al pare i el trastorn per estrès posttraumàtic que pateix" la filla. En concret, s'explica que les seqüeles podrien derivar-se d'un anterior episodi de l'acusat d'intentar cremar a la nena i a la seva mare mentre dormien, i que ja es va dictar sentència condemnatòria el 2018 per amenaces greus.

Els fets, segons apunta el Diari de Girona, haurien sortit a la llum durant el procés de divorci dels pares de la menor. Durant una explotació per part d'un psicòleg per determinar la custòdia, la nena va explicar-li els abusos, i el professional va posar en coneixement dels fets a les autoritats judicials.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar