Publicitat
Publicitat

El Nadal s'apodera de la taquilla

Arriben moltes novetats nadalenques aquesta setmana a la petita i gran pantalla. Als cinemes 'La navidad en sus manos' o 'Noche de paz', a casa 'Familia Revuelta' o 'Navidad en Candy Cane Lane'.

Les primeres estrenes de desembre tenen un cert sabor a Nadal,els dies de festa ja marquen territori i la cartellera s'omple de cinema per a tota la familia i amb un alt contingut d'humor. 'La navidad en sus manos' és un clar exemple, Joaquín Mazón ja havia demostrat que domina els mecanismes de la comèdia lleugera a "Cuerpo de élite"i en aquesta faula nadalenca ho consolida. Quan falten pocs dies per Nadal, el Pare Noel té un accident de trineu en ple centre de Madrid i és ingressat en un hospital. Disposat a salvar les festes, el seu company de pis assumeix la responsabilitat de substituir-lo. Però primer haurà de guanyar-se el càrrec i, sobretot, aprendre a ser una bona persona.Nou anys després de l'estrena de '8 apellidos vascos' el film espanyol amb més recaptació de la història, s'estrena '8 apellidos marroquís' una seqüela que compta amb un nou director, Álvaro Fernández Armero, i nous personatges, interpretats per Julián López, Michelle Jenner, María Ramos i Elena Irureta. Carmen vol complir la darrera voluntat del José María, el seu marit: recuperar el "Sardinete", el primer pesquer de la seva flota, que es troba ancorat en un port marroquí. Al seu viatge de Cantàbria al Marroc, l'acompanyaran la seva filla i el seu ex. Entre xocs culturals descobriran, que al Marroc José María hi tenia alguna cosa més que una embarcació.Els que busquin acció americana la seva opció serà 'Noche de Paz', John Woo torna amb una barreja entre 'John Wick' i 'El justicier' però sense diàlegs, un experiment singular on les imatges estan perfectament coreografiades per explicar la història. Durant la nit de Nadal, un pare és testimoni de la mort del seu fill atrapat en un foc creuat entre bandes. A conseqüència del tiroteig, ell perd la veu i, quan es recupera, decideix entrenar-se per venjar l'assassinat del nen. Els creadors de la reconeguda 'Loving Vincent' tornen a portar l'animació pintada a l'oli al cinema amb 'El nombre de la tierra', candidata a l'Oscar per Polònia. La protagonista és una camperola obligada a casar-se amb un granger ric i gran, tot i que ella està enamorada del seu fill. La noia es convertirà en objecte d'odi i enveja dels vilatans.

Torroella també s'apunta a la comèdia espanyola amb l'estrena de 'El favor'. Els germans Gallardo tornen a la masia on estiuejaven per assistir al funeral de la Tata, la masovera que tenia cura de la casa i que per a ells va ser com una segona mare. Però aviat descobreixen que la Tata tenia uns quants cops amagats i, sobretot, molta informació sobre els draps bruts de la família.

I finalment donem una ullada a les plataformes, on aquesta setmana tenim diversos retorns com el clàssic del desembre 'Todas las criaturas grandes y pequeñas' a Filmin, Fargo V a Movistar, Slow Horses a Apple Tv o 'El encargado' a Disney. Totes elles arriben amb noves temporades. Per la seva part Netflix estrena la cinta familiar 'Familia Revuelta' una d'aquelles opcions divertides on hi ha intercanvi de cossos, en aquest cas entre els membres d'una família on els fills adolescents i els pares no acaben d'entendres. Ara sembla que hauran de fer un esforç si cada un d'ells vol recuperar el seu cos.A Prime Video hi desembarca Eddie Murphy amb el seu nou film 'Navidad en Candy Cane Lane', aquí donarà vida a un home que busca guanyar el primer premi de decoració nadalenca del barri. Per aconseguir-ho fa un pacte amb una Elfa, però hi ha una clàusula que pot fer desaparèixer per sempre el Nadal. I Filmin estrena 'Creatura' la pel·lícula d'Elena Martín rodada a l'Escala. On la mateixa Martín dona vida a Mila una jove que ha perdut el desig sexual i buscarà en el seu passat per entendre moltes coses de la dona que és ara.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar