Publicitat
Publicitat

Comencen les obres prèvies a la museïtzació del Clos del Pastor

Les actuacions, que s'han iniciat aquesta setmana, es centren en l'espai interior del Clos del Pastor i el seu pressupost total ascendeix als 48 mil euros. L'edifici fou lliurat a la cèlebre escriptora Caterina Albert, com a reconeixement de la seva activitat literària.

A partir d'aquesta setmana, han començat les obres prèvies a la museïtzació del Clos del Pastor, després que l'any passat s'enllestís el seu jardí. En aquesta fase, els treballs es focalitzen en l'adequació de l'espai interior, amb la voluntat que un futur el recinte aculli un centre cultural dedicat a la vida i obra de Caterina Albert.

Les obres compten amb un pressupost de 48 mil euros, 26 mil dels quals han estat subvencionats per la Diputació de Girona. Més enllà dels treballs interiors, també s'està actuant en el tancament de la torreta, ja que comunica amb la finca veïna, i en el terra exterior per facilitar la mobilitat dels futurs visitants. En aquest sentit, l'Ajuntament de l'Escala, actual propietària de l'immoble, preveu que les tasques de museïtzació comencin l'any que ve.

Un cop s'obri al públic aquest espai, es tancarà el cercle cultural que el municipi ha dedicat a la cèlebre escriptora Caterina Albert. Actualment, el triangle està conformat per l'Alfolí de la Sal, Santa Reparada i la Casa Natal. La finca del Clos del Pastor, en concret, està declarat Bé Cultural d'Interès Local i fou lliurat a l'autora de Solitud en vida, com a reconeixement de la seva activitat literària.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar