Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament portarà a subhasta la vivenda de Rafel Ramis

El ple acorda la venda de Can Ramis per un preu de sortida a la subhasta de 358 mil euros. Els ingressos que se n'obtinguin es destinaran a adquirir altres elements patrimonials considerats més prioritaris. L'immoble era de titularitat municipal des del 1999.

Can Ramis, ubicat al carrer Perxel 36 de l'Escala, és municipal des que el 1999 el consistori en va acordar la compra amb la vídua del pintor Rafel Ramis, amb el compromís de catalogar tota l'obra conservada del pintor i habilitar un espai expositiu al seu interior. Transcorreguts vint-i-quatre anys de la seva compra, però, no s'ha habilitat aquest espai i el govern actual considera que el context actual és propici a la venda de l'immoble, sense desatendre l'obligació de posar en valor l'obra del pintor. De fet, en el ple de dilluns, el regidor de patrimoni va puntualitzar que en el moment que s'havia adquirit la casa, no existien encara equipaments públics com el Museu de l'Anxova i de la Sal ni tampoc l'Alfolí estava encara reformat.Es proposa la venda a través de subhasta, amb un preu de sortida fixat per taxació en 358 mil euros. El govern es compromet a destinar els recursos que se n'obtingui a l'adquisició de finques o immobles més significatius pel patrimoni públic escalenc.

Des d'ERC es considera que l'acord, malgrat sigui legal, no és moral, comprometent-se la seva regidora a fer el possible que es pugui revertir la possibilitat de venda de l'immoble.

Des de Gent de l'Escala, Xavier Ballesta, demanava també que es reconsideri l'acord i reivindicava l'immoble com a protagonista de la petita història del municipi. Per la seva banda, proposava fer algun tipus de memorial a tres escalencs il·lustres nascuts precisament al carrer Perxel: Joan Lassús, Joaquim Palau i Rafel Ramis.

Alternativa per l'Escala, coincidint amb el dit anteriorment, hi afegia dubtes sobre la vigència i correcció de la taxació sobre la qual s'ha basat el preu de subhasta. 

A Junts, Jordi Roura criticava que l'acord és un exemple de poca consideració a la memòria històrica del municipi.

Finalment, Albert Pons, d'En Comú l'Escala, va ser l'únic regidor que s'abstenia. Tot i no dubtar de l'oportunitat, demanava que es vinculés la venda amb l'adquisició d'habitatge de lloguer o d'emergència.

Per cloure el debat, l'alcalde va puntualitzar la correcció de la taxació i va aclarir que la venda no es fa per necessitat d'eixugar dèficit sinó perquè el relat cultural i patrimonial del govern té altres prioritats.

La votació es va resoldre amb 9 vots a favor, els corresponents al grup de CP que formen el govern. 7 vots en contra, corresponents als grups d'ERC, Gent, Alternativa i Junts. I una abstenció, la del regidor d'EnComú l'Escala.

El ple de novembre, penúltim ordinari de l'any, va servir també per aprovar una modificació al pla quinquennal d'usos i serveis de temporada a les platges del litoral escalenc. La modificació contempla delimitar una zona a la platja de la Miranda, davant sant Martí d'Empúries, per a 10 patins catalans, ara no regularitzats. ES va aprovar amb 12 vots a favor, corresponents a CP, Gent de l'Escala i En Comú l'Escala, mentre que els regidors d'ERC i Alternativa (4 en total) hi votaven en contra i s'abstenia el de Junts.

El ple havia començat amb aquest jurament.

Caldés substitueix Carles Carlà que va renunciar a la regidoria per motius de feina. Caldés assumeix el càrrec amb ganes i, d'entrada, amb un pefil reivindicatiu. Al primer parlament va fer un crit a la llibertat, un no rotund a la guerra, va reivindicar més presència del català, a les relacions entre pobles germans i va cridar contra el Parc Eòlic marí.

El proper ple ordinari es convocarà l'últim dilluns laborable abans de Nadal, el dia 18 de desembre. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar