Publicitat
Publicitat

La darrera xerrada del cicle de tardor al nàutic navega per la mediterrània medieval

Roser Salicrú tanca el cicle de xerrades Camins de la Mar d'aquest 2023 amb una revisió de la navegació per la mediterrània en època medieval. L'expansió de la Corona d'Aragó, els pirates, captius i corsaris van ser els protagonistes d'una exitosa conferència amb una quarantena d'assistents que omplien la sala. 

Roser Salicrú, Dra en Geografia i Història Medieval i investigadora del CSIC tancava el cicle de conferències, Camins de la Mar, d'aquest 2023 amb una exposició sobre la navegació en època medieval a la mediterrània. 

Aquesta època va ser molt moguda a la Mediterrània, coincidint amb l'expansió de la Corona d'Aragó. Catalunya tenia molt poder, però els conflictes a la mar eren el pa de cada dia 

Malgrat això no hem de caure en idealitzar en excés aquests temps, és l'època d'or de la Corona d'Aragó però també de temps molt foscos. 

Aquesta xerrada tancava un cicle de 5 conferències sobre història i navegació a la Mediterrània, organitzades per Jordi Estévez i Assumpció Vila-Mitjà. Va ser la més exitosa de totes amb prop d'una quarantena de persones que omplien la sala del Restaurant Bol Roig del port. Els organitzador fan un balanç molt i molt positiu i ja comencen a barrinar un nou cicle de conferències pel proper 2024

 

La temàtica serà la mateixa, així que continuarem navegant per aigües del Mediterrani i coneixent temps històrics de tots colors. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar