Publicitat
Publicitat

Sentenciat un fals metge que havia exercit a l'Escala

Sentenciat un fals metge que havia treballat al CAP de l'Escala durant sis mesos. Havia obtingut els perrmisos per exercir amb títol fals i sense haver acabat la carrera. La Fundació Salut Empordà ha revisat tots els casos que va tractar.

El jutjat penal 2 de Figueres ha condemnat a un 1 any i 7 mesos de presó el fals metge que va exercir durant un any i vuit mesos en centres de salut de l'Alt Empordà.

El Col·legi de Metges de Girona va habilitar Víctor Manuel Yeste per exercir amb un títol fals de la Universitat de València, sense haver acabat la carrera.El jutjat recull com agreujant que el processat és reincident i que ja havia estat condemnat per un jutjat de Múrcia.

El fals doctor Yeste va treballar des d'agost de 2014 a maig de 2016 en diversos centres de l'Alt Empordà.Entre d'altres va passar per l'ABS de Peralada, a l'Hospital de la Santa Creu i a l'Hospital de Figueres i també a l'ABS de l'Escala.A l'Escala només va fer guàrdies d'urgències durant sis mesos, fent susbtitucions i tenint com a base l'Hospital de Figueres.Al mateix hospital hi va treballar al servei d'urgències, atenent pacients de baixa complexitat, sempre molt cordial, amable i apreciat pels mateixos pacients i companys.Des de la Fundació Salut Empordà s'explica que a nivell d'assistència mai es va sospitar que fos un fals metge, cosa que va sobtar al centre quan es va descobrir el frau.S'explica que va ser una ex-parella de Yeste qui el va acabar denunciant.Una vegada descobert, des de l'Hospital de Figueres es van anar revisant tots i cadascun dels casos que Yeste havia tingut a les seves mans, per sort sensecap sorpresa en negatiu, no hi havia cap anormalitat en l'atenció ni als tractaments.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar