Publicitat
Publicitat

Es porten a ple els pressupostos de 2024

L'equip de govern municipal de l'Escala porta a ple els pressupostos de 2024. Els comptes que es proposen superen els 31 milions d'euros, un 17 per cent més que els de 2023 i la xifra més important fins l'actualitat. S'aposta pels serveis, l’atenció a les persones, la promoció i les inversions.

Aquest matí s'ha presentat en roda de premsa la proposta de pressupost municipal per 2024 que l'equip de govern porta a aprovació al ple municipal.És un pressupost que supera els 31 milions d'euros, més diners que mai, una xifra que s'atribueix a l'increment general de preu dels serveis que es presten des del consistori.

22 dels 31 milions d'euros són per despesa corrent, és a dir els diners necessaris perquè l'ajuntament estigui en marxa.D'aquí, un 30 per cent del pressupost, uns 10 milions d'euros, es destinen a Serveis Públics i Mediambient.

La partida Incorpora noves licitacions com el servei de neteja de platges, el control de la gestió d'Urbaser o un estudi sobre millores en reciclatge.

En aquesta àrea també s'han previst 250mil euros per millores a l'enllumenat públic i el contracte pont pel servi de distribució d'aigua potable.

Pel que fa a l'Àrea d'atenció a les persones s'hi destinarà més d'un milió d'euros, un 4,8 per cent de la despesa corrent.

Els diners es destinaran a projectes relacionats amb el +60, o al desenvolupament del pla d'igualtat.Incorpora ensenyament amb la posta en marxa de la Unitat d'Educació Compartida, ocupació i també habitatge, on s'incidirà en l'adquisició de més pisos d'habitatge social.En promoció econòmica i turística es vol incidir en el pla de dinamització comercial i el projecte Viu en Blau.

El pressupost de Cultura, Patrimoni, Festes i entitats es veurà afectat per la contencióPel que fa a les inversions previstes per 2024 hi tenen un paper important els fons Next Generation amb més de 2 milions i mig d'euros per un otal de 18 actuacions a executar en els propers  3 anys dins els àmbits de la transició verda i sostenible, l'eficiència energètica, amb 400mil euros per plaques fotovoltàiques, la transició digital i la competitivitat.En destaca el projecte de reforma del Passeig Lluís Albert.

També hi ha subvencions pendents de resoldre, a destacar 1,7 milions d'euros en un projecte de Patrimoni amb ús turístic a Sant Martí d'Empúries o una altre per fer la coberta de Mas Vilanera.Amés de diners dels Next Generation, s'han previst inversions al Pavelló d'Esports, la Sala Polivalent, a l'entorn de l'església o al solar del Restaurant La Palmera.

El pressupost passarà per ple aquest vespre.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar