Publicitat
Publicitat

S'han denunciat 22 casos per violència masclista aquest any a l'Escala

Els Mossos d'Esquadra han rebut 22 denúncies per violència masclista a l'Escala des de principi d'any. Els Serveis Socials, en canvi, han atès 6 dones per possibles maltractaments, i d'aquestes només dos han accedit a rebre un seguiment especialitzat. Per això, el consistori fa una crida a tots els agents implicats a 'treballar coordinadament per tal d'atendre a les víctimes de manera transversal'.

Des del gener i fins a l'octubre, els Mossos d'Esquadra han rebut vint-i-dues denúncies per violència masclista a l'Escala, mentre que els Serveis Socials del municipi, en el mateix període de temps, han atès sis dones per possibles maltractaments. La disparitat en les xifres ha alertat al consistori, que ho atribueix "a múltiples factors", i per això, des de la regidoria d'acció social, es remarca "l'obligació" de treballar de manera coordinada, perquè ja des del primer moment "s'activin tots els serveis disponibles".

Tanmateix, la dada més preocupant és el nombre de dones que no ha rebut atenció especialitzada. De fet, només dues de les sis persones (33%), ateses aquest any per Serveis Socials, han accedit a acollir-se a l'oferta que proporciona el Consell Comarcal de l'Alt Empordà en matèria d'erradicació de violència masclista. En concret, hi ha atenció psicoterapèutica, assessorament legal i inclús, acolliment d'urgència. Des del consistori i l'ens supramunicipal es treballa, perquè l'Escala compti amb tota aquesta assistència a la localitat un cop per setmana.

Aquest dissabte es commemora el 25N, Dia Internacional per a l'erradicació de la violència envers les dones. Des de principi d'any, catorze dones han estat assassinades a Catalunya, quatre més que en el mateix període del 2022. Només una d'elles havia denunciat el seu agressor i cap tenia antecedents. Segons dades dels Mossos d'Esquadra, el trencament de les ordres d'allunyament ha pujat més del 17% i el d'assetjament un 62%. Les trucades efectuades al 112 a la província de Girona per maltractament han estat 7.337, un 15% més respecte a l'any passat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar