Publicitat
Publicitat

El grup criminal desarticulat a l'Alt Empordà exportava marihuana a Europa i blanquejava diners

El grup criminal desarticulat pels Mossos d'Esquadra i Vigilància Duanera el 9 de novembre a diversos municipis de l'Alt Empordà, entre els quals l'Escala, es dedicava a exportar a altres països d'Europa la marihuana que cultivava. També blanquejava els beneficis obtinguts a través d'una gestoria, per tal d'adquirir propietats de luxe i locals per l'obertura de negocis.

La xarxa criminal, que els Mossos d'Esquadra i Vigilància Duanera van desarticular el 9 de novembre a l'Alt Empordà, exportava marihuana cap a Europa, sobretot a Marsella, i blanquejava els seus beneficis a través d'una gestoria, que presumptament adquiria propietats de luxe i "negocis amb aparença de legalitat". Les conclusions de la investigació s'han presentat aquest dimecres al migdia a la Comissaria de Girona, i segons el sotsinspector Carles Martínez, la peculiaritat de l'operació recau en conèixer "com blanquejaven els guanys" i així, els seus membres "podien passar com un empresari més de la zona".

De fet, per obtenir el lloguer de les naus industrials i els domicilis on produïen la droga, el grup "autòcton" de narcotraficants falsificava la documentació per tal de no aixecar sospites i alhora, no proporcionar dades personals. El resultat de l'operatiu policial d'aquest novembre es va saldar amb un total de 14 persones detingudes, des dels jardiners i encarregats de gestionar les plantacions fins als contactes que tenien per donar sortida a la droga. També es van identificar les persones que invertien els beneficis, a través de la compra de propietats de luxe i negocis, i que actuaven com a intermediaris que simulaven ser "empresaris solvents". Actualment, vuit d'aquests detinguts han ingressat a presó, entre els quals hi ha el cap de la banda, que residia a Figueres i presentava "amb un alt nivell de vida".

En total es van fer 15 registres a Figueres, Sant Pere Pescador, Vilacolum, Vilamacolum, l'Escala, Castelló d'Empúries i Girona. A l'Escala, en concret, es va realitzar una entrada, que es va resoldre amb dues detencions i es van comissar tres quilos de cabdells de marihuana. Actualment, la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. De fet, segons el cap del Servei de Vigilància Duanera Antonio Lajusticia, s'està fent un bolcat dels ordinadors intervinguts i es segueix "el rastre de transferències, pagaments, xecs i factures".



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar