Publicitat
Publicitat

La tramuntana reapareix després de 83 dies sense bufar

Ahir dimarts al migdia es van obrir les portes de la tramuntana després de 83 dies seguits, sense bufar ni gota. La previsió indica que avui s'arribarà al primer màxim, d'un episodi que amb diferents alts i baixos es pot allargar fins al cap de setmana.  

Ja gairebé no recordàvem la darrera bufada de tramuntana . Ahir al migdia les banderes van començar a marcar direcció nord i a primera hora de la tarda ja havíem sobrepassat els 72km/h, una ratxa de tramuntana que no s'observava a l'Escala des del passat 27 d'Agost. Han estat gairebé 3 mesos consecutius sense cap episodi de tramuntana, un fet fins ara totalment inèdit. 

L'episodi, que es va iniciar ahir a migdia arribarà al màxim al llarg d'avui dimecres, amb registres que poden atansar-se als 100km/h. Una situació de nord que ve acompanyada també de maregassa a mar i una baixada de temperatura cap a valors ja més normals per les dates. Després de setmanes amb un estiuet gairebé etern i molts dies d'una mar com una bassa d'oli, aquesta tramuntanada entrarà amb molta rauxa. 

Les previsions indiquen que la tramuntana es pot allargar fins el cap de setmana, amb diferents alt i baixos, com és típic d'aquestes situacions. Farà falta veure si aquest primera episodi de tramuntana de la tardor serà indicatiu e canvis més importants d'aquí a finals de mes. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar