Publicitat
Publicitat

L'ABS de l'Escala aplicarà un nou sistema de funcionament el gener que ve

La direcció de l'ABS de l'Escala presenta al Consell Municipal de Salut el nou sistema de funcionament que s'aplicarà a partir del mes de gener vinent. Un nou sistema que pretén posar el pacient i les seves necessitats al centre de l'atenció primària, reduir temps d'espera i millorar la qualitat i seguretat de l'atenció.

L'Àrea Bàsica de Salut crearà a partir del mes de gener equips multidisciplinars formats cadascund 'ells per metge, infermera, administrativa i referent de benestar emocional. Segons el director de l'ABS, el nou model s'ha pensat per a donar resposta a una població cada cop més envellida i més necessitada d'atenció mèdica, de manera que a l'hora de crear els nous equips es tindrà en compte l'expertesa dels professionals en patologies concretes. Així mateix, a l'hora d'assignar pacients a aquests equips es tindrà en compte quina patologia o necessitat té cada pacient i quin és l'equip que millor li pot donar resposta.

Se'n crearan tres per a pacients de complexitat i tres més per a pacients de menor complexitat. Tots els equips treballaran de manera coordinada, així, si un professional està de vacances i al pacient l'atén un altre metge, es podrà garantir que se segueixen els mateixos protocols, circuits i maneres de treballar.

Aquest nou sistema afecta tots els usuaris del CAP de l'Escala, tinguin l'edat que tinguin, si bé està clar que els qui més ho notaran són els pediàtrics i els pacients crònics complexos. Per als usuaris considerats de baixa complexitat (d'entre 15 i 50 anys) i poc demandants de visites al CAP, els suposarà tenir hora el mateix dia que la necessiten. A partir de la setmana vinent es faran sessions informatives a la població per explicar el canvi.

Aquest nou sistema va ser presentat en el marc del Consell municipal de Salut celebrat ahir al migdia, un organisme amb presència dels grups polítics municipals i de tots aquells col·lectius implicats directament o indirecta en qüestions de salut. És presidit per l'alcalde, que al final de la sessió valorava amb satisfacció aquest nou model, així com la imminència amb què haurien d'engegar les obres d'ampliació de l'edifici del CAP.

 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar