Publicitat
Publicitat

El documental Un Silenci Blau obre les portes al debat sobre l'eòlica marina

El passi del documental Un Silenci Blau, ha estat el detonant d'un intens debat sobre el desenvolupament de l'eòlica marina al Golf de Roses. Josep Lloret, autor del documental, membres del Fòrum l'Escala Empúries i els alcaldes de l'Escala i Torroella de Montgrí completaven una taula de debat oberta que va omplir la sala del CER de l'Escala.  

El Fòrum l'Escala Empúries posava en escena a la sala d'actes del C.E.R de l'Escala l'estat actual dels projectes d'eòlica marina al Golf de Roses. L'eina escollida per obrir el debat combinava el passi del documental Un Silenci Blau, produït per la Càtedra d'Oceans i Salut Humana de la Udg, la posada en situació del projecte PLEMCAT per part dels alcaldes de l'Escala, Josep Bofill i el de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i finalment un debat obert i intens entre aquests actors i el públic. 

L'acte l'obria la projecció del documental Un Silenci Blau, que porta el segell de la Càtedra d'Oceans i Salut Humana de la Udg  i en Josep Lloret, biòleg marí i director de l'estudi en el que es basa aquest audiovisual. El film, on hi trobem la participació de diferents científics i activistes exposa la gran preocupació per com afectaran aquestes estructures a la biodiversitat, al paisatge i a l'economia local. 

Tenint present que les energies renovables, entre elles l'eòlica són indispensables per a la sostenibilitat i la lluita contra la crisi climàtica 

Els organitzadors volien que al debat es fes una foto de l'estat actual de la qüestió i que els dos alcaldes participants expliquessin al públic en que consistia el projecte del PlemCat, impulsat per la Generalitat de Catalunya 

Pel que fa als dos ajuntaments participants, tant el de l'Escala com el de Torroella, eren coincidents en el posicionament.

 

Veuen aquests projectes amb desconfiança, creuen que poden tenir un impacte al medi i per això reclamen abans de tot els estudis d'impacte ambiental i també que abans de tirar endavant qualsevol projecte hi hagi la garantia que l'efecte sobre el territori sigui el mínim possible. 

Les intervencions del públic també van anar per aquest cantó, hi predominava la desconfiança i també la necessitat d'aplicar un nou model d'energies renovables, lluny dels lobbies energètics i la bombolla  existent, que tot sembla indicar que està a prop de punxar. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar