Publicitat
Publicitat

La Setmana de la Ciència tanca donant veu a les dones científiques

Assumpció Vila Mitjà ha estat l'encarregada de tancar la Setmana de la Ciència amb la conferència  "La Ciència també és cosa de dones" a l'Alfolí de la Sal. La xerrada va servir per exposar la situació actual de la dona al mon de la ciència i també reivindicar-ne la resolució de les desigualtats. 

La Setmana de la Ciència tancava a l'Escala amb el retrat un retrat científic femení. l'Arqueòloga  i professora de recerca jubilada del CSIC Assumpció Vila Mitjà portava a l'Alfolí la situació actual de la dona al món de la ciència. El títol triat per la xerrada era força evident, però amaga l'anàlisi d'una situació encara plena de desigualtats. 

Assumpció Vila, feia una completa exposició de la situació de la dona al món científic, també repassant l'evolució històrica dels drets de la dona pel que fa als estudis i estudis superiors.  Un balanç que demostra no ha estat un camí gens fàcil, ple de prohibicions i renúncies que encara s'arrosseguen en ple segle XXI. 

Ara mateix ens trobem en l'època on hi ha un nombre més alt de dones que acaben els estudis universitaris, però en canvi, aquest èxit es va esborronant a mesura que s'avança en la seva carrera professional. En estudis post-universitaris i recerca professional, l'estadística s'inverteix i el paper de l'home acaba essent el dominant. 

 

Fet que acaba demostrant que encara s'està molt lluny d'arribar a  la fita de la igualtat 

Actualment la totalitat d'universitats tenen plans d'igualtat i existeixen comissions especifiques de dona i ciència, però inclús en aquestes comissions, els homes encara ocupen la majoria de les cadires. Aquest és un exemple més de que la voluntat n'és una, però la realitat un altre de molt diferent. Una realitat on la majoria de vegades el dilema entre la carrera professional i la familiar encara no està resolt. 

Properament es podrà veure aquesta conferència íntegre per Canal 10 Empordà. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar