Publicitat
Publicitat

Llum verda a la potabilitzadora de l'Escala

Vist-i-plau del Consorci d'Aigües Costa Brava a la construcció de la nova estació potabilitzadora de l'Escala, que es farà als terrenys del Mas Martí. Es preveu que les obres durin setze mesos i el pressupost és de 7,3 milons d'euros.

El Consorci d'Aigües Costa Brava Girona -integrat per la Diputació de Girona i 47 municipis- ha aprovat la construcció d'una planta potabilitzadora a l'Escala. Es preveu que la instal·lació s'aixequi als terrenys de Mas Martí, a l'est del poble, en un espai de 5.851 metres quadrats. El cost total de l'obra, que supera els 7,3 milions d'euros serà finançat amb fons propis i amb una subvenció d'1,9 milions de l'Agència Catalana de l'Aigua.Aquesta nova infraestructura tindrà una capacitat de tractament inicial de 583 metres cúbics per hora, amb possibilitat d'ampliació fins a 875.Amb la nova estació es millorarà la qualitat de l'aigua, que en moments puntuals presenta excessos de ferro, manganès i clorurs.Des de l'Ajuntament, l'alcalde ha expresat la satisfacció pel desbloqueig d'aquesta ETAP, que compta tenir en funcionament en uns dos anys.

El projecte de nova ETAP contempla un edifici principal amb estructura prefabricada. A dins està previst que s'hi instal·lin un decantador, una zona de treball amb possibilitat d’acollir una futura nova línia de filtració, filtres de sorra, dipòsits de recuperació, aigua de neteja i aigua tractada, la desinfecció UV, les sales de clor, quadres elèctrics, un taller i un grup electrogen, la impulsió a dipòsits municipals, la zona de control, les sales de químics de l’obra d’arribada i de la deshidratació de fangs i, finalment, els serveis auxiliars de la planta. També es preveu la construcció de dos dipòsits, un per a l'aigua filtrada i un altre de recuperació d'aigua de la de rentat.Es calcula que el termini d’execució de les obres, que es distribuirà en diferents fases –les primeres seran els treballs previs i l’obra d’arribada i de l’edifici principal–, sigui aproximadament d’uns setze mesos.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar