Publicitat
Publicitat

L'impacte del decret de pisos turístics a l'Escala

A l'Escala hi sobren més de 2000 pisos d'ús turístic segons el decret de la Generalitat. Govern municipal i agències immobiliàries denuncien que l'aplicació d'aquest decret comportarà un impacte nefast al sector turístic local i la pèrdua de molts llocs de treball.

A l'Escala, amb una població censada que no arriba als 11 mil habitants hi ha un parc construit d'uns 15 mil habitatges. D'aquests un terç són vivendes de primera residència i dels restants, de segona residència, més de 3 mil tenen llicència d'ús turístic. I el decret de la Generalitat que vol regular el sector considera que no s'ha de superar la xifra de 10 pisos turístics per cada 100 habitants, el que equivaldria a un màxim de 1100 pisos d'aquest perfil al municipi, el que ha alarmat de seguida Ajuntament i el sector de les agències immobiliàries.

Des que la setmana passada es va publicar el decret, l'alcalde s'ha traslladat la preocupació al grup socialista del Parlament i les agències han contractat advocats per a defensar els seus interessos.

Mentrestant, el decret és vigent. Ara caldrà veure com avança la tramitació. De moment, però, un decret que pretén posar fil a l'agulla d'un problema com és la manca d'habitatge social o de lloguer posa en peu de guerra un sector que, en municipis turístics com l'Escala, és molt potent.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar