Publicitat
Publicitat

L'Escala prepara un programa d'actes institucionals pel 25N

L'Ajuntament de l'Escala ha programat un conjunt d'actes per commemorar el 25 de novembre, el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Hi haurà la lectura del manifest, la presentació d'un díptic informatiu d'atenció a les víctimes, una xerrada de sensibilització i una representació teatral.

El Dia Internacional de l'eliminació de la violència envers les dones es commemora cada 25 de novembre d'arreu del món. A l'Escala, en concret, es desenvoluparà una jornada d'actes institucionals, que restarà oberta a la ciutadania i s'estendrà durant dos dies.

L'Alfolí de la Sal serà el punt neuràlgic de la trobada en el municipi, que començarà el divendres 24 a les 7 de la tarda amb la lectura del manifest. Tot seguit i com a novetat d'enguany, es presentarà un díptic informatiu d'atenció a les víctimes de la violència masclista. L'objectiu del document és que pugui ser consultat pel conjunt de població, i per això, el consistori preveu repartir-lo en les dependències de diferents serveis municipals. Clourà la jornada de divendres, una xerrada a càrrec de Gemma Sunyer, coordinadora de la xarxa de víctimes de la fundació AnaBella. L'endemà a les sis de la tarda, 25N, copsarà el Dia Internacional una representació teatral titulada 'Homes que estimen' de l'Associació Cultivant Igualtat.

Més enllà dels actes institucionals, el Grup de Dones del municipi també preveu realitzar alguna acció reivindicativa, que s'acabarà de concretar en els pròxims dies. Segons les darreres dades publicades en l'Enquesta Europea de Violència de Gènere, s'estima que un 28,7% de les dones residents a Espanya, d'entre 16 i 76 anys que han tingut parella, han sigut víctimes d'algun tipus de violència. Aquest 2023 el nombre de dones assassinades per violència masclista a Espanya ascendeix a 52. El telèfon d'atenció a les víctimes és el 900 900 120 i és gratuït.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar