Publicitat
Publicitat

L'Ombra dels Ocellots, un retrat polític i urbanístic dels anys 70

Miquel Riera presenta a l'Escala, l'Ombra dels Ocellots, una novel·la d'intriga política sobre la convivència dels primers ajuntaments democràtics amb el desenvolupament urbanístic i els col·lectius que defensaven el patrimoni i la natura. A la presentació es va fer acompanyar del cantautor escalenc Josep Tero, que va viure en primera persona aquells anys tant reivindicatius. 

Josep Tero era l'amfitrió de la presentació literària d'aquest dissabte passat a l'Escala. Amb aquest discurs posava en escena la paraula clau de tot aquest relat, els ocellots. El cantautor escalenc va ser el teloner de l'autèntic protagonista,  Miquel Riera, que està d'estrena literària i ho fa amb una novel·la titulada l'Ombra dels Ocellots. El periodista i escriptor torroellenc ha volgut plasmar en un llibre tot el context polític i social d'una època especialment convulsa a l'Empordà i altres indrets de costa. 

   

Ell mateix defineix l'obra com un relat d'intriga política, podríem dir fins i tot amb cert component autobiogràfic, ja que l'autor s'ha inspirat de ple en tots aquells conflictes socials i polítics que amenaçaven part de l'entorn empordanès al final dels anys 70, però també d'arreu del territori dels Països Catalans. 

Finalment, el mateix autor desvetllava l'autèntic significat dels ocellots. Personatges que feien molta ombra just en el pas de la dictadura als primers ajuntaments democràtics. 

Aquesta novel·la lliga molt bé amb tota la tasca documental i de denúncia que Miquel Riera ha desenvolupat al llarg de la seva trajectòria periodística i fotogràfica. Un llibre que de ben segur farà reviure molt moments que han quedat a la memòria. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar