Publicitat
Publicitat

Comencen dos mesos de veda del peix blau

Comencen dos mesos de veda del sector de l'encerclament. Ha estat una bona temporada per les embarcacions tot i l'ensurt d'una possible veda de la sardina durant 4 mesos. Per la propera temporada es demana una quota de pesca de tonyines.

Les teranyines han arribat per última vegada a port aquest any, i és que comença una nova veda del peix blau.El sector estarà aturat des del 15 de novembre al 15 de gener  amb l'objectiu d'afavorir la recuperació d'espècies com l'anxova o la sardina.La valoració que es fa d'aquesta temporada és bona.no tot han estat flor i violes, s'ha patit un ensurt important amb la publicació del Pla de Gestió de Pesca al Mediterrà, que preveia una veda de quatre mesos per la sardina, que hauria estat una estocada de mort pel sector.Finalment la situació s'ha redreçat i el pla es veu correcte.

De cara a la temporada vinent una de les reivindicacions és tenir una quota de pesca de tonyina, com s'explica, que en el cas de l'encerclament és un fet accidental que obliga a llençar tonyines mortes enredades a les xarxes, malmetent recursos.

Arriben dos mesos d'aturades, dos mesos que s'aprofiten per fer manteniment als vaixells i a les xarxes, dos mesos que els pescadors van a l'atur.Els armadors tenen una petita subvenció.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar