Publicitat
Publicitat

Un Silenci Blau porta el debat de l'eòlica marina a l'Escala

El C.E.R acollirà aquest proper dissabte a les 19:30h del vespre la projecció del documental "Un Silenci Blau" i una taula rodona de debat amb els alcaldes de Torroella de Montgrí i l'Escala. El Fòrum l'Escala Empúries, impulsor de l'acte vol reactivar el debat sobre l'eòlic a marina al Golf de Roses, arran de les darreres novetats. 

El Fòrum l'Escala Empúries proposa una interessant jornada de debat al voltant dels macro projectes d'eòlica marina al Golf de Roses. Aquest dissabte es projectarà al CER de l'Escala el documental Un Silenci Blau, un treball audiovisual impulsat per la Càtedra d'Oceans i Salut Humana de la UdG i que es va estrenar el passat més d'Abril a Roses.  

Aquest documental, que  s’ha fet en col·laboració amb l’Institut de Ciències del Mar (CSIC), el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CSIC), la Universitat de Barcelona i la Universidad Internacional de la Rioja, denúncia els impactes dels projectes eòlics al Golf de Roses i obre el debat sobre l'impacte al medi i la viabilitat. És un documental d'uns 20 minuts de durada, basat en l'estudi que Josep Lloret, ex-director de la Càtedra i investigadors del CSIC i investigador del projecte Biopaís, van publicar a la revista Science of the Total Enviroment.

Després del passi del film, el Fòrum l'Escala Empúries, ha volgut deixar la porta oberta al debat i ha convidat als alcaldes de Cadaqués a Begur per intercanviar opinions en una taula rodona on s'afrontaran les darreres novetats al entorn del PlemCat i s'invitarà als alcaldes a poder explicar que implica aquest projecte i les seves inquietuds a l'entorn dels futurs parcs eòlics al Golf de Roses 

l'Escala i Torroella són dos dels municipis que tindran més a tocar els futurs parcs eòlics, i que per tant mostren més recels alhora de veure el possible desplegament dels molins a la Badia de Roses. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar