Publicitat
Publicitat

La sostenibilitat i la desestacionalització de la temporada turística copsen el nou Butlletí Municipal

S'ha publicat el número 53 del Butlletí Municipal, que compren els mesos d'octubre a desembre. Els temes més recurrents en aquesta edició giren entorn de la sostenibilitat i la desestacionalització de la temporada turística.

El número 53 del Butlletí Municipal de l'Ajuntament de l'Escala ressegueix els principals esdeveniments que han succeït a la localitat en els darrers mesos. La sostenibilitat i la desestacionalització de la temporada turística són els temes més recurrents de la publicació, que compren els mesos d'octubre a desembre.

A l'editorial, que signa l'alcalde Josep Bofill, s'ofereix una reflexió entorn del concepte de sostenibilitat. En aquest sentit, es menciona l'Agenda 2030 de l'Organització de les Nacions Unides i com els seus objectius, segons s'apunta en el text, "han d'anar acompanyats d'estratègies que fomentin el creixement econòmic i tractin una sèrie de necessitats socials". Així doncs, es citen algunes polítiques municipals que ja treballen en aquesta direcció com són el Pla d'Igualtat, les comunitats energètiques o la digitalització de l'espai públic.

A l'apartat d'obres i millores, es recullen les inversions efectuades a la piscina municipal, després que el 15 de juny el consistori n'assumís la gestió. També es reclama a Endesa una millora en les línies de baixa tensió i de fet, s'explica que els serveis jurídics de l'Ajuntament van enviar un "requeriment formal" a l'empresa perquè "es revisi la xarxa del municipi".

Pel que fa a l'actualitat, les restes d'un nou edifici ibèric, localitzades en la segona campanya d'excavació del Turó de Vilanera, obren la secció. L'acompanyen altres notícies com la investigació d'Aïda Sánchez sobre "la comunitat pescadora de l'Escala", que ha guanyat la primera Beca de Tardor, el projecte Viu en Blau, els més de 10.000 assistents que han passat pel 16è Festival Portalblau, la Festa de la Sal o les activitats extraescolars al nou skatepark. També, s'ofereix una radiografia de la temporada turística d'aquest estiu, que ha experimentat un lleuger descens de visitants del 3% respecte a l'any anterior, però, tot i això, l'ocupació es manté per sobre les dades prepandèmia i s'ha allargat l'afluència de viatgers durant el setembre. La sequera, a més, copsa dues pàgines del butlletí, amb les noves restriccions d'ús de l'aigua i les mesures adoptades per l'Ajuntament.

L'entrevista d'aquesta edició està dedicada a Martí Guinart, primer tinent d'alcalde, que analitza "els principals reptes de futur que travessen les àrees que dirigeix". A les últimes pàgines de la publicació, s'exposen les opinions de les diferents formacions polítiques, on per exemple, es reclamen millores en el transport públic, es proposa allargar alguns serveis de la temporada d'estiu com el de neteja de les platges, o es critica la manca de polítiques d'igualtat. El lector podrà consultar tota aquesta informació en el número 53 del Butlletí Municipal, que es localitza en alguns dels edificis de gestió pública.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar