Publicitat
Publicitat

La Setmana de la Ciència visita el jaciment de Santa Margarida

Pere Castanyer va conduir la visita guiada al jaciment de Santa Margarita, essencial per entendre les àrees portuàries d'Empúries. L'activitat s'incloía a la Setmana de la Ciència i al poc temps d'obrir les inscripcions ja va fer el ple. 

El Museu Arqueològic d'Empúries està treballant en diverses campanyes al voltant de definir i investigar les antigues zones portuàries d'Empúries, tant les marítimes com les fluvials. Un d'aquests camps de treball és el conegut com el sector de Santa Margarida, situat al vessant oest i sud-oest del conjunt dels turons d'Empúries. 

La d'enguany ha estat la quarta campanya arqueològica en aquest conjunt medieval, on hi destaca les restes més antigues d'una basílica i baptisteri seguides de restes funeràries posteriors i capelles datades del segle XII i XIV com la de Santa Margarida, que és l'edificació més important que s'hi conserva avui en dia. 

La  visita va fer ràpidament el ple d'inscripcions, amb més d'una quarantena d'assistents interessats per la interpretació d'aquestes restes arqueològiques que van més enllà dels jaciments grec i romà.  

Entre el públic assistent hi vam trobar aficionats a la història, curiosos però també professionals, per exemple professionals que treballen com a servei educatiu del jaciment. 

El programa d'excavacions al sector de Santa Margarida finalitzarà l'any 2025 i es preveu que els treballs ajudin a entendre el port fluvial d'Empúries, que es trobava a un dels braços de l'antic curs del Ter

Pel que fa als actes de la setmana de la Ciència, es completaran aquest proper divendres a les 19h a l'Alfolí amb la conferència "La Ciència també és cosa de dones" , que impartirà la Dra. Assumpció Vila Mitjà, professora d’investigació CSIC



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar