Publicitat
Publicitat

L'Escalenc Daniel Maspoch s'endú el premi Rei Jaume I en noves tecnologies

Daniel Maspoch s'ha alçat amb el prestigiós premi Rei Jaume I en la modalitat de noves tecnologies per la seva tasca en l'avenç de la nanotecnologia. Aquest premi, dotat amb 100.000 euros al guanyador i que s'entregarà el proper 28 de novembre, el promou la Fundació Jaume I, una entitat d'àmbit privat de la Comunitat Valenciana.

l'Escala té un gran planter de científics de primer nivell i el cas d'en Daniel Maspoch, n'és un gran exemple. Aquest escalenc, que actualment resideix com investigador al Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia s'ha alçat amb el premi Rei Jaume I, que impulsa la fundació valenciana que porta el mateix nom. És un dels reconeixements científics més importants del país i té una dotació econòmica de 100.000 euros.

El premi reconeix la trajectòria d'investigació i desenvolupament duta a terme per en Daniel Maspoch en el món de la Nanociència, concretament en el desenvolupament de sistemes reticulars porosos i sistemes d'alliberament de substàncies per a diverses aplicacions, entre les que destaca la biomedicina i la farmàcia. 

Daniel Maspoch va iniciar els seus estudis universitaris a la Universitat de Girona i després es va doctorar en Ciència de Materials a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva trajectòria científica la portat fins i tot a Estats Units, però actualment està desenvolupant la recerca al institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, on és el cap del Grup NanoQuímica i Materials Supramol·leculars. Una carrera d'èxit on ha estat essencial el suport familiar. 

Arribar a un currículum d'excel·lència com aquest no és tasca pas fàcil, però això no vol dir que no estigui al abast de tothom. 

Hi ha el compromís, que part del import rebut en el premi s'haurà de reinvertir en aquests projectes d'investigació, per tant serà una garantia perquè la investigació en el camp de la Nanociència i els Materials pugui emprendre nous reptes. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar