Publicitat
Publicitat

La modificació del Parc de l'Estany de Poma, projecte de referència per a l'Àgora d'Urbanisme

La modificació del pla general del Parc de l'Estany de Poma ha estat un dels projectes que s'han exposat en la cinquena edició de l'Àgora d'Urbanisme, com a exemple del seu model de gestió. La trobada, que s'ha celebrat aquest dimecres al Col·legi d'Arquitectes, ha seleccionat el projecte, juntament amb quinze més, d'entre totes les activitats urbanístiques de Catalunya.

És la primera vegada que un projecte urbanístic de l'Escala ha participat en l'Àgora d'Urbanisme. En la seva cinquena edició, l'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes de Catalunya ha reconegut a un total de setze activitats del sector d'arreu del país, entre els quals hi ha la modificació del pla general del Parc de l'Estany de Poma. Durant l'esdeveniment, que s'ha celebrat aquest dimarts, tècnics del consistori escalenc han exposat el projecte com a exemple del seu model de gestió.

Pel que fa al seu recorregut administratiu, la setmana passada el plenari municipal va aprovar per unanimitat l'avantprojecte de modificació del Parc de l'Estany de Poma, que ha estat redactat pels despatxos AB Paisatgistes SL i Espai Lur Arquitectes SCCLP,  i en aquest sentit, es preveu que s'aprovi definitivament l'any que ve. La voluntat és crear un gran pulmó verd en el municipi, de més de 7 Ha, 14 accessos i diversos espais d'esbarjo. Al voltant està previst que s'edifiquin habitatges de protecció oficial i una zona hotelera.

L'Àgora d'Urbanisme va néixer l'any 2018, arran d'un conveni entre l'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes de Catalunya, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. L'esdeveniment reuneix anualment professionals del sector i "té la vocació d'explicar l'actualitat urbanística" del país, "tot construït un catàleg d'experiències destacades, ja sigui per actuar en un espai emblemàtic o per gestionar aspectes complexos."



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar