Publicitat
Publicitat

Una desena de pioners de la nàutica d'esbarjo a Catalunya s'han reunit a l'Escala

Membres del grup 'Pioners de la Nàutica' s'han reunit aquest dimarts a l'Escala. La trobada ha aplegat una desena de participants, que han vingut de diferents punts del territori, per rememorar temps passats i alhora, compartir la seva passió per la navegació.

Tenen entre 70 i 86 anys, i tots ells foren els pioners de la nàutica d'esbarjo a Catalunya, en els seus respectius municipis. Cada cert temps es retroben per "rememorar vells temps" i de fet, aquest dimarts al migdia, s'han reunit a l'Escala.

Abel Palau ha estat el mestre de cerimònies de la trobada, ja que és un dels precursors de la nàutica recreativa en el municipi, "juntament amb Can Solà i Cal Fumador". En concret, foren els estrangers els primers a portar les embarcacions d'esbarjo a l'Escala, i d'ençà que amb la pràctica adquirida en el taller del seu pare 'Jopa Nàutica', Abel Palau es va professionalitzar.

Fa sis anys que es va crear el grup anomenat 'Pioners de la Nàutica' i en el transcurs d'aquest temps, han fet parada a l'Escala en dues ocasions. Els seus membres provenen de diferents punts del territori, des de Cadaqués fins a Cambrils, i la majoria es van conèixer en Salons Nàutics. És així com va sorgir la idea de dur a terme les trobades periodiques, que finalitzen amb un dinar de germanor.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar