Publicitat
Publicitat

El nombre d'aturats a l'octubre augmenta un 6'82% a l'Escala

L'Escala tanca el mes d'octubre amb 329 persones que cerquen feina. La xifra suposa un increment del 6,82% respecte al setembre, tot i que si s'efectua la comparativa anual, el nombre d'aturats ha baixat un 9,37%.

Després de tancar un mes de setembre amb una frenada de l'atur, aquest octubre el nombre de desocupats ha tornat a repuntar. En concret, a l'Escala s'ha registrat un increment del 6,82% i actualment, ja són 329 les persones que cerquen feina, segons les darreres dades publicades per l'Observatori del Treball de la Generalitat. No obstant això, si s'efectua la comparativa anual, la tendència és positiva, ja que en el mateix mes de 2022 a la localitat hi havia 363 desocupats, un 9'37% més respecte a enguany.

Al conjunt de la comarca de l'Alt Empordà, l'atur també creix aquest octubre i ho fa amb un 9,5% respecte al setembre. En termes absoluts, la xifra es tradueix amb 5.992 persones sense feina, és a dir, el 9,59% de la població en edat de treballar està desocupada. 

Pel que fa a les comarques gironines, hi ha 30.409 persones aturades, un 1,97% més respecte al setembre. En canvi, al conjunt de Catalunya, la xifra total de desocupats és de 339.693, sent aquesta la dada més baixa d'un mes d'octubre dels últims setze anys.

Pel que fa a la contractació, les dades tampoc acompanyen. A les comarques gironines, en concret, se n'han signat 20.003, un 3,6% menys que el mes anterior i un 2,82% menys que l'any passat. Més de la meitat són de caràcter temporal, i el sector que més caiguda d'afiliats ha presentat ha estat el dedicat als serveis, mentre que el menys damnificat ha estat el sector industrial.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar