Publicitat
Publicitat

La tonyina Trini ha tornat al port de l'Escala

Fa vuit anys que la tonyina Trini visita l'Escala i aquest dilluns ha reaparegut, acompanyada de dues tonyines més. Els pescadors l'han pogut veure un moment a primera hora del matí, i confien que demà es torni a apropar en el port.

El port de l'Escala s'ha aixecat aquest dilluns al matí amb una visita molt especial. La tonyina, batejada com a Trini, ha reaparegut a primera hora i ja és el vuitè cop en nou anys, que s'apropa a les aigües del municipi. Els pescadors han estat els primers a veure-la, ja que ha seguit una de les embarcacions que tornava a descarregar. L'han reconegut per una de les seves ferides i enguany, de manera excepcional, ha vingut acompanyada de dues tonyines més.

En els darrers anys, la Trini s'havia acostat al port abans de les vacances de Nadal, entre finals de novembre i principis de desembre. Aquest cop, però, s'ha avançat un parell de setmanes en el calendari. Tot i això, l'expectació ha estat màxima i ja s'han pogut veure els primers vídeos circulant per les xarxes socials.

L'1 de desembre de 2015 fou la primera vegada que la Trini, ferida i amb poques forces, va venir a l'Escala. Els pescadors de les teranyines, a qui havia seguit des de mar endins, van llençar-li els sobrants de peix. D'ençà que la tonyina ha tornat cada any al municipi, exceptuant el 2019, i la seva confiança ha anat en augment. Avui dia encara preserva les cicatrius amb les quals va arribar el primer any, però amb la diferència que ha augmentat de pes.

Els pescadors esperen que demà la Trini reaparegui en el port, acompanyada de les altres dues tonyines. Un esdeveniment, que es repeteix any rere any abans de Nadal, i que ja s'ha convertit en tota una tradició a l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar