Publicitat
Publicitat

Llum verda a l'avantprojecte del Parc de l'Estany de Poma

El Ple Municipal Ordinari d'aquesta setmana ha donat llum verda a l'avantprojecte de la creació del Parc de l'Estany de Poma. Es preveu que esdevingui un espai verd públic de més de 7Ha, 14 accessos i diversos espais per l'ús i gaudi general. 

El Parc de l'Estany de Poma està més a prop de fer-se realitat. L'avantprojecte d'aquest gran parc públic s'ha aprovat aquesta mateixa setmana en sessió plenària i ara s'engega el procés per a poder presentar i aprovar el projecte definitiu aquest proper 2024. 

Es tracta d'un projecte ja perseguit des de fa anys per l'Ajuntament, però no ha estat fins aquest darrer any que la comissió territorial d'urbanisme va aprovar la modificació definitiva. Aquesta modificació alliberava l'edificabilitat del recinte i la situava als seus voltants.

 

Serà un projecte en diverses etapes, la primera serà la presentació i aprovació del projecte definitiu, i a partir d'aquí ja el desenvolupament del pla en diferents etapes. La distribució dels diferents polígons serà clau alhora de tirar endavant tot el projecte.

El futur parc urbà de l'Estany de Poma es basa en tres aspectes clau, el primer de tots la garantia d'una bona accessibilitat, amb 14 accessos al recinte i una xarxa de carril bici exterior. 

El segon pilar d'aquest nou espai públic és el que ocupa l'entorn natural, la biodiversitat i el cicle de l'aigua dels espais humits que hi acull. Es tracta d'aconseguir un entorn plenament integrat amb la zona

i el tercer concepte clau són les zones d'esbarjo i lleure per a totes les edats, part essencial també del que ha de ser un parc públic

L'avantprojecte es va aprovar ahir per unanimitat, l'oposició en el torn de precs i preguntes va poder valorar la seva visió d'aquest nou repte urbanístic 

 

Finalment, una de les parts més importants del projecte rau en els futurs habitatges, habitatges de protecció oficial i zona hotelera que s'ha de construir al voltant del parc. Seran aquestes noves urbanitzacions, les que en part hauran d'ajudar econòmicament al desenvolupament de totes les fases del parc.  

 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar