Publicitat
Publicitat

Set de tapes i El Patio guanyen la XII Ruta de la Tapa de l'Anxova

El restaurant Set de tapes s'ha endut el premi a la millor creació de la 12a Ruta de la Tapa de l'Anxova, mentre que El Patio ha guanyat en originalitat. L'Ajuntament de l'Escala, que ha desvelat aquest dimecres els vencedors, ha anunciat que enguany s'han degustat 15.719 tapes, unes 300 més que l'any passat, entre els 26 establiments participants.

El niu de pasta katafi, acompanyat d'una anxova banyada amb xocolata i un número de loteria comestible, s'ha erigit en la millor creació de la 12a Ruta de la Tapa de l'Anxova. Han estat els vots dels ciutadans, dipositats en les urnes dels locals participants, que han donat el premi al restaurant Set de tapes. En el rànquing el segueixen El Patio, en segona posició, mentre que el Dell'arte, el Voramar i el CER han quedat empatats en el tercer lloc.

En canvi, la galeta maridada amb una gelatina de melmelada i una anxova recoberta de nata, del restaurant El Patio, s'ha erigit en la tapa més original. De fet, els seus propietaris volien copsar el paisatge de l'Escala, amb la terra, el mar i el sol com a protagonistes. En aquesta classificació, que prima la creativitat, ha obtingut el segon lloc el Set de tapes i han empatat en el tercer, La Punxa, Carpe Diem i el Bol Roig.

Els premiats s'han revelat aquest dimecres a l'Ajuntament de l'Escala, on també s'ha realitzat un balanç de l'esdeveniment. Segons els organitzadors, s'han degustat un total de 15.719 tapes, 315 més que l'any passat, i s'ha registrat una major presència d'establiments adherits, amb 26 locals. El perfil dels participants és d'àmbit nacional, encara que els estrangers guanyen pistonada i en aquesta 12a edició, han copsat una quarta part del públic. El consistori, que es mostra satisfet amb les dades assolides, actualment treballa per incloure "millores" per a l'any que ve.

Durant l'acte, també s'ha fet el sorteig per repartir els premis que estaven en joc entre els participants de la ruta. L'Alba Vives de l'Armentera ha guanyat l'àpat a El Celler de Can Roca, mentre que les cinc butlletes guanyadores, amb un val de 50 euros per gastar als comerços de la UBET, han estat dels escalencs Maria Teresa Pagès, Jeannie Carette, Genís Marcó, del montcadenc Ismael Morejón i de l'holandès Patti Huijben. Finalment, el reconeixement a la millor fotografia a l'Instagram ha estat per l'usuari @cataloniarestaurantslp.© 2023 canal10.cat - Avís legal - Contactar