Publicitat
Publicitat

Els Museus de l'Escala s'apunten a maridar cultura i vi

Per segon any consecutiu els museus de l'Escala formen part de Beu-Te el Museu, una activitat que pretén relacionar trets culturals i històrics del poble amb el món del vi. El Museu de l'Anxova i de la Sal ha rebut la visita del Celler Pere Guardiola i aquest proper dissabte el MAC Empúries acollirà el celler Espelt.  

El vi ha estat i és un producte que forma part del nostre patrimoni cultural i gastronòmic. D'aquí neix la iniciativa de Bue-Te el Museu, una activitat que recorre els museus i centres culturals més importants de la comarca per aconseguir maridar vins de la terra, amb el recorregut històric que ens explica el museu. 

A l'Escala, aquesta activitat té dues parades, la primera va ser al Museu de l'Anxova i de la Sal, un recinte que ja havia acollit exposicions sobre la història del vi a l'Escala i ara aprofitant que el Celler Pere Guardiola visitava aquest recinte, l'ha volgut recuperar. 

Tenim molt present la llarga història de l'Escala com a poble de pescadors, però el vi també ha format part essencial de la seva gent

Així l'activitat es dividia entre aquesta visita guiada al museu i el tast de vins que ens duia el Celler Pere Guardiola. Vingut des de Campmany ens portava 3 vins nous llestos per tastar, un Juncaria Garnatxa Roja , un vi Natural i finalment una Garnatxa dolça.

La propera parada serà aquest dissabte de 11:30 a 13h al Museu Arqueològic d'Empúries i tindrà com a convidat el Celler Espelt. En aquest cas ens endinsarem en territori grec i romà per descobrir el paper del vi a l'antiguitat. © 2023 canal10.cat - Avís legal - Contactar