Publicitat
Publicitat

El CTT CER l'Escala fomenta la vida saludable entre la gent gran

El Club Tennis Taula CER l'Escala i el CAP han posat en marxa el programa "Oci i Salut" per incentivar la pràctica d'exercici físic a les persones de més de 70 anys. Les sessions, que s'imparteixen a la sala polivalent, han començat aquesta setmana i tenen una durada de noranta minuts.

El CTT CER l'Escala amb el suport de l'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala han iniciat un projecte adreçat a les persones grans del municipi. El programa es diu "Oci i Salut" i té l'objectiu de fomentar l'estil de vida saludable i la pràctica d'exercici físic a persones de més de 70 anys. Aquest esport no té risc de lesió i aporta millores en l'agilitat, la força, la coordinació i el pensament. Les sessions són setmanals i tenen una durada de noranta minuts. Els monitors són Joan Sués, actual campió d'Espanya de veterans, que compta amb el suport de Lluís Salart i Cathy. 

Treballar amb grups nombrosos ajuda als participants, a banda de moure's, a socialitzar-se i també pal·liar el sentiment de solitud o d'aïllament social. En la primera sessió, la fisioterapeuta de l’ABS l’Escala, Anna Ferrer, ha mostrat als inscrits una taula d’exercicis bàsics d’escalfament a l’inici de l’activitat i com han de fer els estiraments un cop acabada. També farà un seguiment del treball d’entrenament de cada participant.

Per apuntar-se a aquest programa, s’ha previst obrir quatre convocatòries cada any, una per trimestre, de manera que hi haurà rotació entre els participants en el cas que s’esgotin les places. En aquest sentit, el CTT CER l’Escala està en contacte amb entitats privades per tal de trobar el finançament suficient que garanteixi la continuïtat d’aquest projecte.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar