Publicitat
Publicitat

l'Escala tindrà dos nous punts de recàrrega públics de vehicles elèctrics

l'Ajuntament de l'Escala ultima la instal·lació dels nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics i projecta l'ampliació de la xarxa actual de carrils bici. Josep Bofill va anunciar aquestes novetats ahir dins el programa Alcaldia, en el marc de la Setmana Europea de mobilitat Sostenible

La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible és un punt de partida per valorar com els municipis s'estan adaptant a la transformació de la circulació rodada i el foment del transport sostenible i de baixes emissions. 

l'Escala, amb dades de 2021 proporcionades per l'Idescat, té un parc de vehicles a motor de 8.715 unitats, entre turismes, camions, furgonetes, tractors i motocicletes. Tenint present el cens de 10.520 habitants, això equival a un ratio de més de 800 vehicles per cada mil habitants, uns punts per sota dels de l'Alt Empordà que es situa en 920.

En el cas de l'Escala, l'eix de mobilitat sostenible s'estructura en dos projectes, el de la instal·lació de punts públics de recàrrega de vehicles elèctrics i el de l'ampliació de la xarxa de carrils bici. En el primer cas, l'Alcalde de l'Escala, Josep Bofill, en declaracions al programa l'Alcaldia a Ràdio l'Escala va avançar que hi han novetats en la gestió i tramitació dels primers punts de recàrrega públics a l'Escala, que estaran situats a l'aparcament de Plaça Nova i el carrer Gerani a l'entorn de Riells.

 

Fins ara els punts de recàrrega existents a l'Escala eren sota titularitat privada, com per exemple a l'aparcament del restaurant El Molí de l'Escala, del supermercat Lidl o de les instal·lacions del Club Nàutic. 

L'altre eix per promoure una mobilitat sostenible i baixa en emissions és l'ampliació de la xarxa de carrils bici a l'Escala. Un projecte que ja compta amb el finançament europeu i que es preveu executar entre el Camí dels termes i Riells i al Passeig de Lluis Albert. 

Així, aquests dos punts o eixos d'actuació supusaran un punt a favor d'aquesta sostenibilitat municipal, un punt a tenir en compte en un futur on s'ha de tendir més cap a una baixada d'emissions i un transport més sostenible

 

 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar