Publicitat
Publicitat

Mor el farmacèutic i mecenes cultural Antoni Vila Casas als 92 anys

Antoni Vila Casas va ser el fundador de Laboratoris Prodes i més enllà de la seva faceta empresarial, va crear una fundació i quatre museus dedicats a l'art contemporani. El farmacèutic, que fou el pregoner de la Festa Major de l'Escala de 2021, va morir aquest divendres al vespre amb 92 anys.

El farmacèutic i mecenes cultural Antoni Vila Casas ha mort aquest divendres al vespre a l'edat de 92 anys, segons ha confirmat la seva fundació a través d'un missatge a les xarxes socials. El barceloní era un dels grans mecenes de l'art català i conseqüentment, gestionava i exhibia el seu patrimoni a través de quatre museus. En concret, són el Palau Solterra a Torroella de Montgrí especialitzat en fotografia, Can Mario de Palafrugell dedicat a l'escultura, mentre que Can Framis i l'Espai Volart a Barcelona són exclusius en pintura.

El col·leccionista tenia un vincle especial amb l'Escala, que de fet, va exposar durant la lectura del pregó de la Festa Major de 2021. Va estiuejar a la població i l'any 2020, l'Ajuntament de l'Escala i la Fundació Vila Casas van teixir complicitats, i d'ençà que s'han organitzat quatre exposicions d'art contemporani a l'Alfolí de la Sal. A més, es va signar un conveni, perquè la fundació conservés les 226 peces que Joan Puig Guillot va donar al municipi.

En paral·lel a la seva faceta cultural, Antoni Vila Casas era farmacèutic i va fundar els Laboratoris Prodes, que el 1996 es van fusionar amb els Laboratoris Almirall. Treballador incansable i filantrop, va rebre nombrosos reconeixements com la Gran Creu de l'Orde del Mèrit Civil (1996), la Creu de Sant Jordi (1999) o la Medalla d'Or de la Generalitat (2022), quan va exposar el seu "amor pel país". L'any 2003 fou diagnosticat d'un limfoma, i per això, va dedicar molts d'esforços a la investigació i la lluita contra el càncer.

Publicitat


© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar