Publicitat
Publicitat

Alternativa per l'Escala se sent enganyada per l'alcalde

La portaveu d'Alternativa per l'Escala declara sentir-se enganyada per l'alcalde per la qüestió del manifest de la diada. Les dues regidores d'aquest grup van abandonar l'acte perquè no compartien part del text, si bé en la lectura final es van obviar els passatges on no hi havia consens.

La lectura del manifest de la Diada Nacional de Catalunya que es va fer dilluns a la plaça de l'Ajuntament encara cou al grup d'Alternativa per l'Escala, les dues regidores del qual van abandonar l'acte a l'hora de la lectura del manifest. S'havia optat per llegir el manifest de l'Associació Catalana de Municipis que posava èmfasi en la força del municipalisme i la reivindicació de la llengua com a eina de vertebració del territori. En els dies previs a la Diada, Eva Trias havia demanat a l'alcalde que no es llegís el passatge on es reivindicava les dates del 9N ( ) i l'1 d'octubre, dates de la consulta sobre el futur polític de Cataluna i del Referèndum per a la independència, així com que no es llegís la paraula "lliure" en el crit final del "Visca Catalunya Lliure".Com que l'alcalde va insistir que llegiria el manifest íntegre, les dues regidores van abandonar l'acte a l'inici de la lectura com a mesura de protesta. Però no va llegir les dues dates de la discòrdia i el crit final va limitar-se a fer-lo amb el "Visca Catalunya", mentre que el "lliure" va ser cridat per part del públic, entre ells alguns regidors del consistori.

La polèmica està servida, doncs, tot posant de manifest la diversitat de sentiments envers una data tant simbòlica com l'onze de setembre.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar