Publicitat
Publicitat

Arriba la XXVI Festa de la Sal

Aquesta tarda es dona el tret de sortida a La 26ena Festa de la Sal de l'Escala, una edició on Tunísia serà el país convidat. Tres dies per endavant on l'Escala tornarà a recordar el seu passat mariner amb La Platja com a centre d'operacions de la vida al poble. 

Avui comencen els actes previs del que serà la 26a Festa de la Sal de l'Escala.  Enguany Tunísia serà el país convidat, amb el grup de de música tradicional Djebel Semamma. Tres dies per endevant amb exposicions, la presentació del tercer volum del llibre Els Oficis de La Festa de la Sal i el plat fort de dissabte, amb la mostra d'oficis, les danses i l'arribada de les barques amb llum.   

La Festa de La Sal segueix el seu camí per ser declarada com a patrimoni cultural de la UNESCO. Aquesta serà la carta de presentació de l'edició d'enguany de La Festa de la Sal, amb una exposició que obrirà portes a la Casa del Gavia, a les 18:30h d'aquesta tarda. Tot seguit ja a l'Alfolí de la Sal es durà a terme la presentació del llibre Els Oficis de la Festa dela Sal: Palangre, Tresmall, Rall i Altres arts menors, que serà el 3r volum d'aquesta col·lecció. El cercabars amb el Cor Indika, completarà els actes previs d'avui. 

Demà, però, arriba el plat fort de La Festa. El matí tindrà un clar protagonisme musical, amb els grups Oreig de Mar, La Vella Llola i la XIX Trobada de cançons vora el mar, al escenari de La Punta. La platja acollirà la 25a trobada de Barques de Vela Llatina i a l'Alfolí esdevindrà la part més institucional, amb la presentació de Tunísia com a país convidat  i el Llibre Djebel Semamma, La Festa dels Pastors de Tunísia. També s'organitzaran diversos tallers de danses i oficis entre La Riba i la Platja. 

A les 17h de la tarda La Platja acollirà la mostra d'oficis mariners i a partir de les 18h a la Punta  s'hi podrà veure la ofrena de sal de Tunísia i l'intercanvi de danses entre Tunísia i l'Escala. L'arribada de la nit portarà El Ball de Nyacres, La Farandola, el Ball del Drac i l'arribada de les barques amb llum a La Platja, un dels moments més emotius de tota La Festa. El fi de festa el posarà el concert i ball de Coi Montgrons a La Riba. 

Al llarg de tot el dia, les tavernes serviran menjar i beure, amb plats i cuina marinera i qui vulgui conèixer el patrimoni escalenc, dissabte al matí hi haurà portes obertes al Alfolí i Museu de l'Anxova, la visita Guiada a La Casa de Pescadors de Cn Cinto Xuà i diumenge es completarà l'oferta amb les portes obertes a la barraca de la Creu i la ruta Victor Català. 

 © 2023 canal10.cat - Avís legal - Contactar