Publicitat
Publicitat

La Festa de l'Anxova reconeixerà Elena Martín amb l'Anxova d'Or

L'actriu i directora de cinema Elena Martín, com a anxova d'or; i la periodista Carme Gasull com a pregonera, protagonistes de la Festa de l'Anxova d'enguany. A la ruta de la tapa hi participaran 25 bars i restaurants del  municipi.

Cada primer diumenge d'octubre es celebra a l'Escala, des de 1989, la festa en honor a l'ambaixadora per excel·lència del municipi: l'anxova. Una festa que consta de tres elements bàsics: el pregó, dit per una persona experta en gastronomia, pesca o cuina en general; l'Anxova d'Or, guardó creat el 1998; i la ruta de la tapa de l'anxova. La festa es convoca amb voluntat de posar en valor un producte emblemàtic com l'anxova i els professionals de la pesca i la salaó que la fan possible.

els noms particulars de la festa d'enguany seran l'actriu i directora de cinema Elena Martín, que acaba d'estrenar "Creatura", la pel·lícula gravada en bona part a l'Escala

La periodista, escriptora i comunicadora gastronòmica Carme Gasull s'ha fet mereixedora de l'honor de llegir el pregó, per haver contribuït a promocionar en molts àmbits el nostre producte estrella.

A la Ruta de la tapa de l'anxova, enguany hi participen 25 establiments, entre bars i restaurants.

El sector anxover se sent il·lusionat amb la festa. Rosa Hostench, presidenta de l'associació d'antics saladors d'anxova.

També ha assistit a la presentació la presidenta de la UBET, Rosa Ribera. L'entitat participa a la festa aportant un premi als concursants de la ruta de l'anxova.

El programa de la festa arrencarà a dos quarts de dotze del diumenge 1 d'octubre amb el pregó i lliurament de l'anxova d'or, paral·lelament engegarà la degustació popular a La Riba amb cantada d'havaneres a càrrec del grup local Oreig de Mar. I a la tarda, a les sis, es projectarà la pel·lícula Creatura a l'Alfolí de la Sal. La ruta de la tapa es farà durant dos caps de setmana, del 29 de setembre al 8 d'octubre.© 2023 canal10.cat - Avís legal - Contactar