Publicitat
Publicitat

L'alta demanda per cursar 1r de batxillerat a l'IES El Pedró ha provocat canvi d'aules

L'institut El Pedró de l'Escala compta amb una setantena d'alumnes, que cursen enguany, el primer de batxillerat. L'alta demanda ha provocat que hi hagi grups de fins a 40 estudiants, i per això, el centre s'ha vist obligat a reubicar-los a les aules més grans.

L'alumnat de primer de batxillerat de l'Institut El Pedró de l'Escala està ubicat aquest curs a l'aula, on tradicionalment hi havia els estudiants de primer d'ESO, que precisament, és una de les classes més grans del centre. El canvi s'ha produït a causa de l'alta demanda per continuar estudiant, després de l'etapa obligatòria, i ha provocat que hi hagi grups amb més d'una quarantena de matriculats.

El batxillerat continua sent l'opció majoritària en acabar quart d'ESO, però cada vegada hi ha més alumnes que opten per la formació professional. A l'Escala, els nois i noies si es decanten per aquest camí s'han de desplaçar fins a Figueres, Torroella de Montgrí o Girona, ja que en el municipi no s'ofereix cap cicle formatiu. Per aquest motiu, alguns joves finalment acaben cursant el batxillerat humanístic.

El conjunt d'estudiants de batxillerat van començar el curs aquest dimarts. Ho van fer seguint els nous currículums, que marca la LOMLOE, i amb l'ajornament dels canvis a la selectivitat. Qui també van aterrar a les aules aquesta setmana van ser els estudiants del Programa de Formació i Inserció (PFI). A hores d'ara, hi ha tretze alumnes matriculats, però s'espera que en els pròxims quinze dies, s'acabin d'omplir les 18 places disponibles.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar