Publicitat
Publicitat

Una Diada solidària amb el Marroc

Minut de silenci per les víctimes del terratrèmol del Marroc i manifest de l'AMC en l'acte institucional de la Diada, a la plaça de l'Ajuntament. L'acte, seguit per unes desenes d'espectadors, es va completar amb actuació del Cor Indika.

L'Escala ha volgut tenir un gest solidari amb la població marroquina afectada pel greu terratrèmol de la setmana passada. Ahir, a l'inici de l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, a la plaça de l'Ajuntament, es va fer un minut de silenci en record a les víctimes del terratrèmol i en senyal de suport als seus familiars. L'acte va ser seguit, a banda dels habituals assistents a la Diada, de representants de la comunitat marroquina afincada a l'Escala. Just després, es llegia el manifest institucional de l'Associació Catalana de Municipis, centrat en els valors cívics i democràtics de la societat catalana.

Tots els grups polítics municipals van assistir a l'acte. Val a dir, però, que després del minut de silenci i just abans de la lectura del manifest de la diada, les dues regidors d'Alternativa per l'Escala van abandonar l'acte en mostra de desacord amb el contingut del manifest. El manifest incidia especialment en la força del municipalisme.

Per arrodonir l'acte, tal i com s'ha anat fent tradicional al llarg dels anys, el Cor Indika va interpretar un seguit de cants patriòtics. Enguany van ser El Cant de la Senyera, La Balanguera, el Bolero d'Alcúdia, l'Estaca i l'himne nacional de Catalunya, Els Segadors.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar