Publicitat
Publicitat

Sardinada reivindicativa contra 4 mesos de veda de la sardina

Una activitat festiva com és una sardinada popular es converteix  en un acte de protesta contra el decret de Madrid que obliga a una veda de la sardina durant quatre mesos. El sector considera que quedarà tocat i enfonsat.

L'Escala ha celebrat la segona sardinada popular programada dins el projecte Viu en Blau, que busca la promoció del peix blau, donar a conèixer la feina dels pescadors i generar sinergies entre els sectors que giren a l'entorn del peix blau.Ha estat una festa al regust amarg i amb la visita del Conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort.I és que s'ha conegut que el Ministerio de Madrid ha decretat una veda de 4 mesos en la pesca de la sardina.A l'Escala la sardina representa un 80 per cent de les captures, la veda seria un cop molt contundent que podria fer desaparèixer el sector.Un dels retrets principals al govern de Madrid és que la decisió s'ha pres sense consultar ningú i s'ha publicat el mes d'agost, quan l'administració està de vacances i no es pot recòrrer amb celeritat. 

Des de la confraria es diu que és incomprensible la mesura quan en la majoria de casos es pesca sardina i anxova junta, i s'hauria de llençar la sardina al mar.

El consistori escalenc, sensible a la situació també s'ha posicionat.Tot plegat s'ha plasmat al manifest llegit durant la sardinada , on hi eren presents també el Director General de Pesca, Sergi Tudela, el president del Galp Costa Brava Jordi Fulcarà o el secretari general de l'UGT a Catalunya,  Camil Ros, entre d'altres.En quan a la festa de la sardinada, amb centenars de persones que no s'ho han volgut perdre, s'ha ofert també  una demostració de com es feia la venda del peix antigament, amb venedors i compradors molt implicats. Seguia  la sardinada popular i finalment s'oferia una cantada d'havaneres amb el grup Peix Fregit. © 2023 canal10.cat - Avís legal - Contactar