Publicitat
Publicitat

Presentació del llibre 'Memòries de la tradició pesquera i gastronòmica de la Costa Brava'

La Cuina de l'Empordanet edita un llibre a mode d'homenatge al peix de proximitat i les generacions de pescadors de la Costa Brava. Amb el títol de "Memòries de la Tradició pesquera i gastronòmica de la Costa Brava", s'ha presentat al Maram amb una demostració de dos dels cuiners que hi han participat.

Els cuiners Joan Carles Sánchez, del restaurant hotel Es Portal, de Pals, i Josep Saez del restaurant La Plaça de Madremanya han elaborat a l'aula gastronòmica del Maram dos plats representatius dels que inclou el llibre "Memòries de la Tradició pesquera i gastronòmica de la Costa Brava". Es tracta d'un projecte cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca, a través del GALP Costa Brava.El llibre consta de catorze capítols, cadascun d'ells dedicat a una població diferent de la Costa Brava on s'hi pesca a nivell professional o s'hi ha pescat històricament, de Llançà a Blanes, passant per Tossa, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Calella, Roses o l'Escala, entre d'altres.A cadascuna d'aquestes poblacions s'hi ha entrevistat un personatge relacionat amb el món de la pesca, testimonis que descriuen una manera de viure que, en bona part, ja no existeix. El llibre, de fet, acaba essent un homenatge a diverses generacions de pescadors, el peix que han pescat i la cuina que han fet possible. Dos d'aquests personatges assistents a la presentació van ser Antoni Falcó, de Roses i Josep Palaus, de Blanes. I cada capítol es veu complementat amb una recepta d'un restaurant membre de La Cuina de l'Empordanet, feta a partir d'alguna de les espècies de peix o marisc que els entrevistats destaquen com a especialment rellevants en la història pesquera dels seus pobles.

A la presentació feta al Maram, Joan Carles Sánchez va preparar davant els assistents un llom de rascassa a la brasa amb infusió de les seves espines rostides i mongetes verdes estofades a la llauna; i Josep Sáez va preparar una suprema de lluç amb salsa de safrà i verduretes.

Aquesta presentació ha coincidit en el temps amb el malestar que ha provocat al sector pesquer el nou pla de gestió proposat pel ministeri d'agricultura que exigeix una veda de 4 mesos de pesca de sardina. Malestar que demà s'escenificarà en un altre acte del programa "Viu en Blau" com és la sardinada popular programada demà al matí a la Riba.

La sardinada està programada per a dos quarts de dotze a La Riba. Es completarà amb cantada d'havaneres a càrrec del grup Peix Fregit.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar