Publicitat
Publicitat

Tres projectes de l’ABS l’Escala guanyen una subvenció del Departament de Salut

Tres projectes d'Atenció Primària de l'BS de l'Escala han guanyat subvencions del Departament de salut. Els treballs aborden temàtiques com la prescripció social, la percepció de la violència de gènere i els estereotips en l’àmbit de l’adolescència i la salut mental en pacients pediàtrics.

Tres projectes de l'ABS de l'Escala han rebut subvencions de 3000 euros cadascun dins l'Estratègia de Salut Comunitària a l'Atenció Primària del Departament de salut de la Generalitat.Des de l’Institut de Recerca Glòria Compte s’ha posat l’èmfasi en la versatilitat de projectes que han sorgit aquest darrer any entre els professionals de la Fundació Salut Empordà i es valora molt positivament l’ús dels recursos de suport a la recerca que fan els professionals de l’ABS l’Escala,  des d'on es fa una molt bona valoració.

El primer dels projectes consisteix en reforçar les activitats comunitàries de prescripció social organitzades pel CAp i pels consultoris locals com a part de la teràpia que ofereixen metges i infermeres. En el cas de l'Escala serien les caminades, les trobades 'Dones i Salut' i l''L'escola de l'esquena'.

El segon és el projecte d'stereotips, desigualtats i violència de gènere, que es desenvolupa conjuntament amb l'Institut El Pedró.

El tercer consisteix en un sistema de cribatge per a la detecció i atenció precoç de trastorns mentals a la consulta de pediatria, en joves d'entre 11 i 14 anys.

Aquest no són però els únics projectes en dansa. Es treballa especialment també en buscar una distribució de tasques al CAP que millori l'assitència al ciutadà.Són projectes interns de cada àrea bàsica de salut, que en el cas del que es presentarà properament sobre gestió, és molt possible que s'estengui arreu del territori.© 2023 canal10.cat - Avís legal - Contactar