Publicitat
Publicitat

1.381 alumnes comencen un nou curs a l'Escala

Comença el curs 2023-2024 a l'Escala amb 1281 alumnes repartits entre l'Institut i les escoles Empúries i Esculapi. S'ha fet amb normalitat però amb algunes deficiències, amb 20 alumnes sense cadira ni taula en condicions a l'institut o mancances en calefacció i a la cuina a l'Escola Empúries.

Un total de 1381 alumnes, entre l'Institut i les escoles de Primària,  han començat aquest matí un nou curs escolar a l'Escala.Els més matiners han estat els joves de l'Institut El Pedró, un total de 650, una xifra lleugerament superior al curs passat tot i haver passat de 4 a 3 grups de primer d'ESO, una xifra total que es va incrementant any rere any.Els més veterans ja han anat directament a les seves aules. Als joves de primer d'ESO se'ls ha presentat el tutor, que els ha acompanyat a l'aula que els acollirà fins al juny.Pel que fa als professors en són un total de 69 als que s'ha de sumar una persona de suport.20 dels professors són nous, una situació molt repetida els últims cursos.

En els cursos passat l'Institut El Pedró ha anat reconvertint  espais en aules per poder atendre totes les necessitats.Està al límit de capacitat.

Hi ha espai, però una vintena d'alumnes no disposen ni de taula ni de cadira en condicions i la Generalitat no n'enviarà més.No està previst renovar les que es van malmetent.

Aquest és el segon any que s'aplica el nou currículum, on el centre té capacitat per decidir sobre algunes de les matèries que ofereix als alumnes.

Al centre hi ha un alumne amb discapacitat física, que necessita d'un suport a temps total.No tant sols s'ha mantingut la persona que el curs passat el va atendre sinó que s'han reduït les hores que treballa.Es parla d'hipocresia per part de la Generalitat.

A l'Escala Empúries el curs ha començat amb tota normalitat amb un total de 510 alumnes a les aules.La ràtio en alguns dels grups és molt elevada, cosa que complica el dia a dia.Avui no han pogut començar tots els alumnes que tocaria, ja que van fer les pre-inscripcions molt tard i no hi ha hagut temps per fer tots els tràmits.La gran quantitat d'alumnes naturalment afecta al professorat, per aquest curs un total de 42 mestres.

El centre disposa dels mateixos espais que en cursos anteriors. Es continuen reclamant millores en la calefacció i a la cuina.

Pel que fa al projecte educatiu continua al projecte de racons, que arriba a cicle superior.

Per avui, primer dia de classe s'havia convocat una vaga.S'està d'acord en les reclamacions però no en el moment.

Pel que fa a l'Escola Esculapi aquest curs s'han matriculat 221 alumnes, que ben puntuals han entrat al centre a les 9 del matí.La xifra d'alumnat s'ha mantingut molt semblant a cursos anteriors, amb alguns cursos amb dues línies i d'altres amb les tres que pot encabir el centre.Pel que fa als mestres s'ha donat una situació diferent respecte cursos anterior, i és el número de professionals nous que s'incorporen.El projecte educatiu de l'Esculapi es va implantar ara fa uns anys i segueix evolucionant, fent retocs cada curs segons les necessitats que es generin, sempre però amb una premisa.

Pel que fa a la vaga del primer dia de curs, igual que a l'Escala Empúries, no s'ha volgut seguir el primer dia de classe.© 2023 canal10.cat - Avís legal - Contactar