Publicitat
Publicitat

El nombre d'aturats a l'agost creix un 6,08% a l'Escala

L'Escala ha registrat un increment de l'atur per segon mes consecutiu. En concret, aquest agost la xifra de desocupats ha crescut un 6,08% a la localitat respecte al mes passat, mentre que al conjunt de l'Alt Empordà el repunt ha estat de només l'1,5%.

La temporada d'estiu va a la baixa i ho exemplifiquen les dades de l'atur d'agost, que ha publicat aquest dilluns l'Observatori del Treball de la Generalitat. De fet, a l'Escala el nombre de desocupats ha crescut un 6'08% respecte al juliol, amb 314 persones apuntades a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). En aquest sentit, s'ha registrat un increment per segon mes consecutiu, tot i que a l'agost l'augment és encara més notori. 

A l'Alt Empordà el repunt de l'atur ha estat només de l'1'5% i actualment hi ha 5.379 desocupats, és a dir, el 7'38% de la població en edat de treballar està cercant un treball. Figueres és la localitat on s'ha registrat una taxa superior amb 2.455 persones sense feina, que en concret, són el 10'45% dels censats.

No obstant les dades negatives, si s'efectua la comparativa anual, l'atur ha disminuït a l'Escala. Així doncs, durant l'agost de 2022 en el municipi hi havia 331 desocupats, és a dir, un 5'14% més respecte enguany. Al conjunt de Catalunya, les persones que cerquen feina ha arribat als 338.800, amb un increment mensual del 2'27%. Tot i això, el percentatge d'aturats actual és el més baix d'un mes d'agost des de l'any 2008, quan hi havia 12.000 treballadors menys.

Pel que fa a la contractació a les comarques gironines, les dades no acompanyen. En l'últim mes s'han signat 18.714 contractes, un 31,73% menys que el juliol. Més de la meitat són contractes temporals, fet que indica l'estacionalitat de la temporada turística.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar