Publicitat
Publicitat

Els concerts omplen de música i gent la Festa Major

l'Oferta musical de Festa Major ha fet arribar al ple els diversos escenaris repartits per l'Escala. La Plaça Catalunya acull els concerts i balls de La Selvatana i La Principal de la Bisbal, L'esplanada de la Punta s'omple amb els Northem Cellos, la Clicka atrau els més petits fins a Barrakes i l'Esbart de Danses La Farandola celebra el seu 75è aniversari de la primera actuació. 



Les Orquestres Selvatana i La Principal de la Bisbal no van faltar a la Festa Major de l'Escala i ho van fer per la porta gran. Els concerts de divendres i dissabte van omplir l'escenari de Plaça Catalunya amb més d'un miler d'assistents, una ubicació que ja s'ha consolidat com la seu d'aquestes actuacions. L'horari de tarda era reservat al concert i després a partir de les 22:30h, les mateixes orquestres oferien la versió més ballable del seu repertori. 

Plaça Catalunya va quedar petita per acollir tant èxit de públic, fet que s'haurà de tenir en compte pel proper any

La Punta va ser l'escenari triat per l'actuació de Northem Cellos, que repetien per segon any consecutiu  amb el seu repertori de clàssics del rock i pop a ritme d'uns violoncels molt moderns. Al llarg de més d'1h van repassar els èxits de la segona meitat del segle XX i XXI, una selecció que va ser molt aclamada pel públic que envoltava l'esplanada. L'horari i l'entorn van fer que l'actuació coincidís amb la posta de sol, un marc encara més bucòlic per una vesprada a ritme de corda i rock. 

El públic infantil també va gaudir de la versió més musical de la Festa Major. La Clika  conduïa l'espectacle musical pels més menuts la tarda de divendres a  L'espai de Barrakes. Un concert que va fer xalar de valent a la mainada. 

Els concerts també van tenir la seva versió més emotiva, va ser amb la celebració de la primera actuació del Grup de Danses la Farandola, just ara farà 75 anys. Aquest espai amb tanta història va acollir l'actuació del Grup de Danses La Farandola de l'Escala i de l'Esbart Català de Dansaires. En aquest cas, la música la posava La Cobla la Principal de Porqueres.

Els primers en aparèixer eren els més petits del Grup de Danses la Farandola i tot seguit ja era el torn dels adults, en el cas de La Farandola i l'Esbart Català de Dansaires. Per fer-ho encara més especial, la Farandola va repetir el programa de danses d'ara fa 75 anys.   

El record cap a en Lluis Albert, en Josep Clos i la Montserrat Roca va estar present en tot el concert. Tres figures cabdals de la música, la dansa i la cultura  de l'Escala, que han traspassat recentment. 

  

La gran acollida de tots els espectacles, l'èxit en les noves ubicacions i una meteorologia que ha aguantat tots els dies de la Festa han fet que el programa musical d'aquesta Festa Major hagi lluït més que mai. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar