Publicitat
Publicitat

El Festival Pèplum es consolida

El Festival de Cinema Pèplum, tanca la seva tercera edició i es consolida com una activitat de referència per promoure la cultura clàssica. Enguany la dona ha estat protagonista, per l'edició del 2024 hi ha dues temàtiques destacades com són els jocs o la política. 

El Festival Pèplum ha tancat la seva tercera edició amb excel·lents resultats de participació, amb un públic fidel i amb l'objectiu de consolidar l'activitat complert. L'edició d'aquest 2023 ha crescut respecte a la de 2022 amb més dies de propostes, una tímida crescuda, que marca el camí a seguir.

 

L'acollida ha estat tot un èxit. Amb un centenar d'assistents a cada una de les activitats proposades. Iniciant el dimecres amb una visita guiada per Empúries titulada 'Les dones d'Empúries' i tot seguit la conferència 'La dona a l'antiguitat'. El dijous a l'Àgora d'Empúries se celebrava la conferència homenatge a 'L'Empúries de Xavier Rubert de Ventós'. El tram final era dedicat al cinema, divendres amb el film 'Troianes' del 1971 amb comentaris dues membres de l'equip de cultura clàssica de la UdG. I es tancaven les activitats amb la projecció de la pel·lícula Àgora d'Alejandro Amenábar, una presentació que el temps va fer traslladar a la biblioteca del Museu i no a l'Àgora com estava anunciada. Els comentaris van anar a càrrec de l'arqueòleg Quim Tremoleda i la directora d'art i guanyadora d'un premi Gaudí, Rosa Ros. Un programa dedicat enguany a la figura de la dona a l'antiguitat, per a la pròxima edició s'ha d'acabar de decidir la temàtica, però hi ha dues opcions importants.

 

A més també s'està treballant amb propostes alternatives, per fer més atractiu el festival.

 

L'Associació d'Amics del Museu d'Empúries s'ha mostrat molt agraïda amb el tancament de la tercera edició i amb els principals col·laboradors, l'Ajuntament de l'Escala i el Museu Arqueològic d'Empúries.© 2023 canal10.cat - Avís legal - Contactar